HomeАпартаментиУникален апартамент показва как с малко хитрости 39 м² се превръщат в 102 м²

Уникален апартамент показва как с малко хитрости 39 м² се превръщат в 102 м²

Ако ви се е случвало да се оглеждате у дома, търсейки идея за добавяне на повече пространство в интериора, трябва да знаете, че вие не сте единствените. Напълно нормално е да искате повече свободно място за движение, повече място за съхранение на вещи и повече ефирност във вашия дом. В тази статия ще ви покажем как едни румънски студенти са проектирали един невероятен апартамент с обща площ от 39 м². Интересното в случая е, че след намесата на двамата студенти, жилищната площ в апартамента е сравнима с тази на жилище разположено върху 102 м². Да видим как стават тези чудеса …

Основното жилищно пространство е заето от всекидневната, която може да се превърне във всяка една друга стая и то по много атрактивен начин, но за това по-късно. Дневната зона е проектирана така, че да може да поема голяма група от хора и всички те да сa настанени комфортно.

unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-1

Но чакайте малко, какво ще стане, ако всички от тази голяма група от хора поискат да останат за вечеря? Няма проблем. Разтегателната маса (наречена маса Голиат ) е безпроблемно съхранявана в близост до кухненския плот. Иска се единствено да се извадят “парчетата” от масата от тяхното място за съхранения и с лесни движения да се сглобят. За няколко минути маса с капацитет за десет души се намира в средата на стаята.

unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-2 unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-3 unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-4

Всекидневната е приютила в себе си и малкия домашен офис, който се състои от вградено в стената бюро, което при нужда се отваря и разгъва. По този начин се спестява ценно място.

unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-6

Малкият апартамент не разполага с място за отделна спалня, но пък дизайнът му предлага решение на този проблем. Вграденото в стената легло е гениална идея, чрез която в малкия апартамент се появява голяма спалня с малко усилия. Рафтът, който виждате над дивана се завърта автоматично, като по този начин не се налага всяка сутрин и вечер да се разчиства.

unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-7 unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-8

Ако това ви впечатли, почакайте да научите за спалнята за гости. Да, това не е лъжа, малкия апартамент разполага и със спалня за гости, ако се налага. Голямата стена срещу дивана е подвижна и чрез плъзгането й се отваря ново помещение в стаята, което предоставя не едно, а две легла отново вградени в стената. А за да бъдат напълно разделени двете помещения, апартаментът предлага плъзгащи се пердета, които добавят елемента на поверителност.

unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-9 unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-910 unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-911 unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-912
Друг блестящ аспект на плъзгащата се стена е фактът, че разстоянието от телевизора до дивана може да се настройва. Екранът на телевизора се издърпва от горния край на стената, а в другия край на стаята е монтиран прожектор, който може да се прибира и изважда.
unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-913

Един поглед към кухнята и банята е достатъчен, за да забележим гениалното използване на пространството. В кухнята, например, малък електрически котлон скрит в едно чекмедже замества традиционните котлони. Микровълновата печка, хладилникът и фризерът също са скрити в различни шкафове. Това е на практика една невидима кухня, тъй като всички уреди в нея са скрити и точно това прави пространството да изглежда ефирно и просторно.

unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-914 unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-915

Фактът, че живеете в малък апартамент не трябва да ви ограничава по никакъв начин, както става ясно от този проект. Интериорът на този апартамент напълно разбира представата за “четирите стени” в едно жилище и придава нов смисъл на израза мултифункционален интериор. Всичко, от което се нуждаете е креативност и желание за промяна и вие може да заживеете в едно съвсем различно място.

unikalen-apartament-pokazva-kak-s-malko-hitrosti-39-m-se-ravnqvat-na-102-m-916

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.