HomeБалконКрасотата на цветната градина, в двора и на балкона

Красотата на цветната градина, в двора и на балкона

Времето става все по-слънчево и топло и на човек му се иска да прекарва повече време навън. Някои предпочитат разходките и излетите, но тези, които обичат цветята, отдават цялото си внимание на градините, дворовете и балконите си. Преди да Ви предложа някои идеи, искам да Ви запозная със значението на цветя, които са подходящи за сезона. Така може би ще направите Вашето място такова, което Ви описва най-добре и изборът на растения ще бъде по-лесен отвсякога.

Да започнем с най-разпространените цветя, които се вписват еднакво добре в градината и на балкона. Те ще Ви радват през цялото лято с красивите си цветове в различни багри и нюанси.

 1. Петуния – тези цветя са много разпространени, заради красивите си цветове, но всъщност символизират гняв и негодувание.
 2. Мушкато – това цвете носи поличба за богатство, власт и дълголетие.
 3. Хортензия – тя е символ на благодарност, любов и привързаност.
 4. Бегония – здраве и дълъг живот.
 5. Карамфилът е символ на храбростта, на любовта, на обожанието.
 6. Далия – достойнство и елегантност.
 7. Лютиче – богатство.
 8. Маргаритка – вечна любов, чистота, скромност, невинност, предана любов, непорочност.
 9. Теменужка – скромност, свенливост. Хората, които предпочитат теменужките, са способни на чисти чувства във всяка възраст.
 10. Циния – липсваш ми; трайна любов; постоянство; добрина.
 11. Роза – щастлива любов.
 12. Газания – лятото е красиво.

Това са само малка част от цветята, на които се радваме през пролетта до късно лято. Остава да изберете любимите си растения, да разберете тяхната символика и да се наслаждавате в предстоящите месеци на съвършената си градина.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment