Trending News
HomeГрадинаКак да създадем модерна визия в пространството пред къщата – градината

Как да създадем модерна визия в пространството пред къщата – градината

Ако разполагате с малък двор, но въпреки това искате да създадете своето райско кътче, прочетете нашите полезни идеи, чрез които ще можете да сбъднете тази своя мечта.

Градинарство
Разбира се, за повече разкош, трябва задължително да заложим на сезонните цветя и зеленината, която всъщност ни свързва с божественото и с природата. За да се случи всичко това разполагаме с две опции, едната от които е да наемем фирма за озеленяване, с която да се посъветваме и да изберем най-добрия възможен начин на засаждане и разкрасяване на двора, според мястото и терена, с който разполагаме.

Вторият вариант е просто да запретнем ръкави и да вложим цялата си енергия в това да сътворим чудеса, като дадем живот на нови и красиви растения, които биха могли да бъдат сезонни или пък целогодишно да радват очите ни. За да направите добро първо впечатление на своите гости, е добре да озелените и разкрасите предната част пред къщата, така още от самото си влизане през вратата те ще се насладят на божествената гледка, която им предлагате. С каквото и пространство да разполагате малките градини позволяват експерименти, които допълнително могат да ви насърчат да направите иновации, по начини, по които може би не сте очаквали, включително креативното мислене за най-ефективното използване на пространството пред дома ви.

Жив плет и зелена ограда
Ако неприкосновеността на личния ви живот за вас е особено важна, съществуват много видове увивни растения, топиари, храстовидни разновидности и жив плет, които бихте могли да разположите около къщата. Те не само, че ще ви предпазят от любопитните очи, но и ще ви създадат допълнително усещане за уединение. Грижата за пространството пред къщата ви не е само естетически подарък за вас и за вашите съседи, но и необходимост ако искате да се чувствате по-близо свързани с природата.

Модерна визия
Едно от първите неща, на които ни се спират очите, когато влезнем в двора, е пътеката, по която минаваме, както и настилката около къщата. Затова ако искате да създадете едно по-модерно излъчване в пространството пред къщата ,можете да заложите на красиво подредените каменни пътеки или пък тухлена или чакълена настилка. А от двете страни на пътеката можете да разпръснете ароматни цветя, да поставите малък фонтан или пък да украсите с красиво подредени бели камъчета.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment