HomeБалконКак да декорирате малката си тераса със стил

Как да декорирате малката си тераса със стил

Щом четете тези редове, значи и вие сте като повечето хора, които притежават малка тераса, но въпреки това искат тя да изглежда уютно и красиво. Балконът е мястото, където може да се насладите на гледката навън, да изпиете чаша горещо кафе, слушайки песента на птиците, усещайки как природата живее около вас, a в същото време да сте си у дома.

Има някои неща, които можете да направите, за да подсилите уютното усещане и комфорта на малкия балкон и в тази статия ще ги разгледаме. Преди да започнем обаче, трябва да се отърсите от мислите си, че терасата ви е прекалено малка или занемарена, за да продължите напред. Всяка тераса може да се превърне в прекрасно място, където да прекарвате свободното си време, четейки вълнуваща книга или слушайки приятна музика.

Използвайте много растителност

kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-1g

Това е ключа към създаването на прекрасно открито пространство. Няма нищо по-неприятно от балкон без цветя и растения. Те ще вдъхнат живот на мястото и ще направят чудеса с визията му. Живите растения носят силен емоционален заряд, който ще изпълни терасата ви с цвят и приятни чувства.

Използвайте различни видове растения, като се съобразявате с големината им. Наблегнете на малките саксиини цветя и допълнете пейзажа с няколко по-големи или пълзящи растения.

kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-2g kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-3g

Ако имате тераса с големи прозорци, подредете продълговати саксии до прозорците, за да може да им се любувате, както отвън, така и отвътре. Не забравяйте, че всеки детайл е от значение. Затова внимателно подреждайте цветята си, така че да оформят пъстри и приятни за окото цветови комбинации.

Седнете удобно

kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-4g

След като имаме страхотна колекция от цветя и декоративни растения, не е зле да помислим за удобно място за сядане. Тук всичко зависи от големината на балкона, но ви съветвам да изберете сгъваеми мебели. Така ще може да определяте сами свободното пространство на вашата тераса.

kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-5g kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-6g

А за да го направите евтино – огледайте се за някоя хитра идея “Направи си сам” в нашия и други блогове за интериор. Страхотна идея е използването на стари европалети за направата на мебели за вашата малка тераса.

Планирайте всичко това

kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-8g

За да постигнете максимално добри резултати, ви съветвам да планирате терасата си, преди да започнете с нейната декорация и обзавеждане. Помислете какви мебели ще използвате, къде ще ги разположите, помислете за вашите цветя, за цветовете и това какви настроения създават те, както и за декоративните елементи. Това е важно, тъй като става въпрос за вашия комфорт.

Тъй като терасата е страхотно място, където вечер може да изпиете чаша вино в компанията на любимия човек, хубаво е да помислите и за осветлението. Препоръчвам ви, ако използвате един централен източник на светлина, той да бъде силен и да има възможност за регулиране. Така ще може да го използвате, когато имате нужда от силна концентрирана светлина и когато искате нежно и романтично осветление.

kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-7g

Не подценявайте стойността на неприкосновеността на личния живот. Ако имате любопитни съседи, погрижете се да нямат пряка видимост към вашия малък балкон. Може да използвате дори и високи растения, за да увеличите неприкосновеността, която предлага малкият ви балкон.

kak-da-dekorirate-malkata-si-terasa-sas-stil-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.