НачалоСпалняЗа спалнята – 5 свежи тенденции, които не бива да пропускате

За спалнята – 5 свежи тенденции, които не бива да пропускате

Спалнята е една от най-свещените стаи в един дом, както и мястото, където човек прекарва най-много време (дори и да влиза в нея, само за да спи). Тя е помещението във вашия дом, което може да декорирате според вашите нужди, без да се интересувате какво мислят другите за това, тъй като те никога няма да го видят.

Дори и да не подозирате, интериорът на спалнята играе важна роля във вашия живот. Нейните цветове, декори и елементи излъчват различна енергия, която влияе върху психическото ви състояние. Декорацията в спалнята е първото нещо, което виждате след като отворите очите си сутрин, както и последния образ, който виждате преди да заспите вечер. И въпреки, че звучи много психологически, всичко от написано тук е вярно и ако се вслушате в съветите ни, със сигурност ще осигурете по-добро качество на съня и живота си.

Приготвили сме 6 идеи за спалнята, които ще бъдат актуални през 2014, и които ще ви заредят с много положителна енергия. Както вече казахме тенденция или не, спалнята е едно много лично място , което трябва да бъде проектирано по начин, който ви вдъхновява и зарежда със сили за новия ден.

1. Флорални изображения върху стената

za-spalnqta-5-sveji-tendentsii-koito-ne-biva-da-propuskash-2014-1g

Най-свежото предложение са екстравагантните и пищни флорални картини върху стените в спалнята. Има нещо наистина освежаващо в тези изображения, а „освежаващо“ е точно като за спалнята. Може да изберете стенопис, принт или ръчно изрисувано цвете (това би струвало доста по-скъпо от останалите варианти).

Винаги търсете смисъл в това, което изобразява картината, която сте избрали. Например, красивото глухарче от примера по-горе изразява свобода и безгрижие.  Без значение какво ще символизира, важното е да има лично послание към вас.

2. Сиво, черно и бяло

za-spalnqta-5-sveji-tendentsii-koito-ne-biva-da-propuskash-2014-2g

Една от най-разпространените цветови комбинации тази година ще бъде точно тази и това няма да подмине спалнята. Дори и в момента може да отидете в някой мебелен магазин или мебелно изложение и да се огледате за цветовата комбинация от сиво, черно и бяло. Все неутрални и неангажиращи цветове, които биха стояли добре във всяка модерна спалня.

3. Традиционен стил

za-spalnqta-5-sveji-tendentsii-koito-ne-biva-da-propuskash-2014-3g

Въпреки, че е стара тенденция, тя все още е и ще продължава да бъде популярна. Това е добро решение, ако разполагате със стара спалня и не желаете да променяте много неща. Може да осъвремените някои мебели, а други да оставите, като се опитате да засилите традиционния стил с декоративни елементи.

4. Естествени материали

za-spalnqta-5-sveji-tendentsii-koito-ne-biva-da-propuskash-2014-4g za-spalnqta-5-sveji-tendentsii-koito-ne-biva-da-propuskash-2014-4-1g

Естествените тонове, дървото, метала, камъка и тухлата – това са основните елементи, които трябва да включите, за да притежавате спалня с натурален акцент. Използвайте естествени материали върху стените, например може да изберете дървени панели, за да добавите топлина към стаята или бели тухли, за да добавите минималистичен привкус. Друг вариант за използване на естествените материали е като използвате няколко „парчета“ за акцент. Вижте примера по-горе, където дизайнерите от Мърфи Код са поставили дебели дървени плоскости с неправилна форма.

5. Красиво синьо

za-spalnqta-5-sveji-tendentsii-koito-ne-biva-da-propuskash-2014-5g

И накрая, но не на последно място, е засилващата се тенденция за използване на нежни сини цветове в спалнята. Меки пастелни нюанси, небесно синьо, морско синьо,  тюркоаз – всички те са популярни в момента, а най-хубавото е, че и съчетанието помежду им е страхотно.

Синьото работи най-добре в съчетание със светли, контрастиращи тонове. Бялото е страхотен негов партньор, като комбинацията от двата цвята ще придаде оптимистично усещане и ще направи стаята ви едно страхотно място за начало на новия ден.

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.