Trending News
HomeВсекидневнаКак да създадете една автентична, стилна, но и удобна всекидневна
unsplash

Как да създадете една автентична, стилна, но и удобна всекидневна

Обикновено видът на всекидневните в лъскавите списания е нереално красив и приказен, но не и практичен, а когато става дума за удобство, определено повечето дизайнери предпочитат да заложат на красивия интериор, вместо да наблегнат на уюта и ползите от цялостния вид на стаята. В реалния живот обаче това специално място е предназначено по-скоро за разпускане, отдих и забавления, отколкото само за показване и снимки.

За да постигнем наистина модерна визия, трябва да се замислим и за един много по-важен въпрос и той е, каква част от мебелите ще можем да използваме, дали те ще бъдат по-скоро като ”паметници на красотата” или пък ще можем да се насладим на удобството и уюта, коiто предлагат. Много важно е първо да помислим добре какъв стил искаме да придадем на стаята, както и какво точно ще бъде предназначението ѝ. Една стая може да изглежда стилно и да блести, единствено ако е напълно подходяща за предназначението си.

Полезни съвети преди да започнем с обзавеждането на всекидневната
Преди да започнете с обновяването на стаята помислете добре къде ще разположите всяка мебел в нея, след което можете с помощта на почистващ се маркер или пък цветно тиксо да отбележите размерите на всеки предмет, който смятате да разположите в своята всекидневна. По този начин ще можете да си представите бъдещия вид на стаята, както и с това, какво е оставащото свободно място в помещението.

Стени и таван
Във всекидневната спокойно можем да експериментираме с цветовете. Белият таван продължава да бъде изключително стилен, но разбира се, ако около него сме успели да внесем и допълнителни нюанси, като например по-меки тонове или пък тапети на райе, които внасят един допълнителен уют в стаята. За да създадем едно величествено и кралско излъчване в помещението и визуално да уголемим стаята, можем да боядисаме тавана бял, след което да пуснем малко от този ангелски цвят и по стените. Корнизите също трябва да бъдат съобразени с общата картина и цветове, затова, когато избираме обзавеждане в ретро стил, можем да заложим на месингови или пък дървени. За да добавите класическа елегантност можете спокойно да изберете ламперия монтирана на стените или пък на тавана. Още един съвет от нас е, ако искате стаята да излъчва една природна красота, задължително трябва да използвате естествени материали, като камък и дърво, които освен че изглеждат автентично, но и издържат във времето. Все по-модерно става боядисваното на стените с варовикови разтвори, които придават една допълнителна история и тайнственост на помещението. Варовиковото покритие създава специално усещане за комфорт и формира основата на интериора.

Осветление
Осветлението във всекидневната не трябва да бъде прекалено силно и изгарящо окото, по-скоро трябва да заложим на меко осветление и най добре е то да бъде с контрол на ключа, за да можем по всяко едно време да го регулираме. Нежните цветове на абажурите разкриват един вълшебен уют и много стил, като например светло розовото, лилавото, жълтото, светло синьото и нежно сивото. Осветление, монтирано на земята, също е един стилен избор, който демонстрира едно по-различно излъчване в помещението.

Автентични предмети и мебели
Автентичните предмети в дома ни определено са един красив завършек на помещението, който придава един по-царски стил и излъчване. За да се сдобиете с подобни антични мебели, картини или пък статуетки и да не инвестирате прекалено големи средства в тях, можете да посетите битпазарите, където постоянно се наблюдават разпродажби на красиви антики и ретро предмети, с които да украсите своя дом.

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment