Trending News
HomeОбзавежданеВградените легла – интелигентно решение за малки жилища

Вградените легла – интелигентно решение за малки жилища

Когато говорим за спестяване на място в жилище с малки размери, вграденото в стената или в друга мебел легло е една наистина добра перспектива. Днес малките жилища стават все по-срещани в световен мащаб, а тук в България са нещо обичайно.

Когато разполагаме с две стаи и искаме да имаме всичко необходимо, няма нищо по-хитро от това да съчетаем например всекидневната със спалнята или домашния офис със спалнята. Това лесно може да се постигне именно чрез добавянето на скрито легло в някой мебел или в стената, ако разбира се тя позволява.

Днес, благодарение на постоянно развиващите се технологии има хиляди модели вградени легла, а тяхната употреба и безопасност постоянно нараства. Механизмите за спускане и прибиране са компактни, не изискват голямо усилие за работа с тях и както казахме по-горе, са напълно безопасни.

Предполагам, ще ви е интересно да разберете от къде са произлезли сгъваемите легла или още наричани “леглата на Мърфи“. Кръстени са на човека, който изобретил първото скрито легло – Уилям Лорънс Мърфи. Той създава леглото, като работел върху методи за спестяване на място и така започнал да вгражда легла в стени и килери. Основава компанията “Мърфи Вили” в Ню Йорк, която се счита за една от най-старите компании за производство на мебели в САЩ. През 1908 патентова първото сгъваемо легло.

Има много голям избор на такива легла и бихме ви посъветвали внимателно да разгледате предлаганите модели и да изберете точно това, което се вписва във вашия интериор и най-важното – отговаря на нуждите ви. Повечето сгъваеми легла имат вертикална ориентация, а тези с хоризонтална такава са подходящи за тесни помещения и са също толкова практични.

Предлагаме ви да разгледате подбраните от нас интериори, които не просто показват различни модели вградени легла, а представят идеи, които бихте могли да пренесете във вашия модерен дом.

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net