Trending News
HomeАнтреОбзавеждане на антрето – първото нещо, което виждаме, когато преминем прага на домa ни

Обзавеждане на антрето – първото нещо, което виждаме, когато преминем прага на домa ни

Не случайно хората са казали, че ”нашият дом е нашата крепост” – мястото, в което трябва задължително да се чувстваме комфортно и уютно, а това разбира се, зависи изцяло от подбрания правилно интериор. Сега ще ви разкрием как да превърнете дома си в една красива, стилна и впечатляваща крепост, изпълнена с положителна енергия и класа.

Ето няколко основни стъпки, които ще ви гарантират стилен и луксозен дом.

Ако живеем в апартамент едно от местата, на които трябва да обърнем специално внимание е антрето, защото това е първото нещо, което виждаме, не само ние но и нашите гости, когато прекрачим прага на дома си. Коридорът е място, което трябва да носи усещане за топлина и уют. Място, което ни превежда директно към нашия оазис на мечтите. Напоследък интериорните дизайнери се спират на един нов облик, разкриващ широко пространство освободено от излишни мебели, но изпълнено с красиви акценти. Високите тавани в антрето са един голям плюс, който разкрива величествено излъчване на помещението до входната врата. Ако преди това коридорът е изглеждал малък и невзрачен, сега е моментът да го реконструирате и да му придадете една нова и по-различна визия.

Шик и класа
Ако живеете в къща и антрето ви води до съвременно, но пък неугледно стълбище, можете да заложите на пребоядисване или варосване в бяло, след което бихте могли да поставите лед лампи на част от стъпалата, както и да декорирате това пространство с красиви картини. Красивите кристални полилеи са още една допълнителна част от създаването на величие и класа в дома ви.

Модулна система
Ако не искате тази част от дома ви да изглежда чак толкова шикозна и освободена от мебели можете да си закупите модулна система за антре, която включва мебели за съхранение на връхни дрехи, обувки и аксесоари, намиращи се във входното помещение. Тази специална система включва задължително – пано за закачалки, шкаф за обувки, огледало, гардероб за връхните дрехи и разбира се, пейка, на която да получим нужния комфорт при преобуване.

Изчистен стил
Изчистеният стил включва подходящи мраморни плочки, красиви абажури и изчистен вид без никакви допълнителни мебели, украшения и картини по стените. Тук е важно да отбележим, че огромен процент от интериорните дизайнери се спират на по-светли тонове за да може помещението до входната врата да дава усещането за пространство, както и да излъчва повече светлина и топлина.

Важно е когато влизаме през входа да се зареждаме с енергия, затова трябва внимателно да подбираме материалите и цветовете в него. Това е и изчистеният вид, който ще излъчва съвременен стил и лукс.

Бохемско излъчване и луксозен блясък
Ако искаме да придадем бохемско излъчване на антрето можем да заложим на красиви старинни мебели, примесени със златни орнаменти и кристални аксесоари. Гланцираните бели и светли модулни системи също придават едно модерно и бохемско излъчване на коридора, а масивните кристални полилеи заедно с облицованите в мрамор стълби говорят за истински блясък и класа.

В допълнение можем да заложим и на месинговите дръжки в цвят бронз за вратите. Още един щрих, на който бихме могли да заложим са красивите скулптури или пък златни украшения, които бихме могли да разположим от вътрешната част на стъпалата, разбира се, ако разполагаме с широко стълбище.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment