Trending News
HomeАрхитектураКак да превърнете терасата в жилищна площ
unsplash

Как да превърнете терасата в жилищна площ

Откритият балкон е добро място за почивка на чист въздух. Невинаги е възможно да се излезе извън града. А един добре проектиран балкон ще бъде добра компенсация!
С правилната организация на интериор на балкона, той ще се превърне в платформа за релаксация и вдъхновение, където с радост можете да изпиете чаша кафе сутрин или да се полюбувате на залеза след поредния тежък ден.

Уморихте ли се да съхранявате ”много необходими” ненужни неща на балкона? Разбира се, толкова много място се губи! Предлагаме ви да превърнем балкона в жилищно пространство. Разбира се, най-очевидният вариант е да го комбинирате със стая, като по този начин добавите мащаб към вече обитаваното пространство. Комбинирането на балкон с жилищно пространство обаче изисква сложна координация. Ако такъв процес не е включен във вашите планове, тогава балконът може да се използва като отделна зона за отдих, като преди това го изолирате и смените остъкляването. Необходимо е също така да се предвиди разполагането на електроуреди, осветителни тела, контакти и др.
Ако балконът ще се отваря често, проверете влагоустойчивостта на осветителните тела. Осигурете влагоустойчиви контакти и влагоустойчиви материали.

Създавайки жизнено пространство на това място, не бива да третирате балкона като самостоятелна стая: организирайте фитнес зала, офис или място за релакс. По-добре е той да се превърне в своеобразен “кът за отдих”, който лесно може да изпълнява ролята на трапезария, офис.

Поставете на балкона удобно кресло и малка масичка. Алтернативно, поставете уютни мебели от ратан или ковано желязо, които ще подчертаят стила не само на балкона, но и на цялата къща. Или пък организирайте подиум с възглавници за почивка. Направете ниши с осветление, в които ще е модерно да поставите растения или любими старинни фигурки. Такава стая може да служи като допълнително място за прекарване на времето с приятели. Или място за романтични срещи и приятелски разговори.
При хубаво време можете да се наслаждавате на природата, като поставите кашпи или сандъчета с цветя по периметъра.

 

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment