HomeАпартаментиЛуксозен и съвременен дизайн

Луксозен и съвременен дизайн

В Модерен дом отново ви представяме проект от MARAND DESIGN

Апартамент от 110 кв.м., включва спалня, дрешник, дневна, две бани и килер. Съременният стил на апартамента е повлиян от актуалните цветови тенденции за годината, непреходността на дизайнерски осветителни тела, аксесоари и произведения на изкуството. Основното изискване бе да е функционален, да има максимално количество затворени обеми, които да поберат множество дрехи и обувки. Използваните тук материали са метал, стъкло, дърво в съчетание с матирани и лъскави повърхности. Наложи се изместване на осите коридор, спални и дневна за сметка на килер и санитарни възли с цел увеличаване на конкретните зони. Същевременно, основната баня е функционално усвоена, като зоната за къпане е отделена от останалата част посредством стъклена врата. За вратите на гардеробите до таван и кухненската колона са използвани три вида материал – фунир, два цвята МДФ и камък, като основната цел бе да се избегне използването на дръжки, оптически да се намали обема и да се обединят материалите в интериора. Предстенката от гипс-картон в дневната е основен композиционен елемент който освен ниша за изящна пластика, прави плавна връзка между отделните зони и преход между дълбочините на мебелите. Динамиката в тавана, криеща инсталации и осветление, допринася да се акцентира на определени кътове и следва различните типове настилки, спомага за зониране на пространствата. Паното в спалнята е съчетание на огледало и МДФ-ламели и създава ненатрапчиво усещане за безкрайност. Използваните текстили са плюш, сатен и килими от бананова коприна.

И както завършват от MARAND DESING: Насладете се на симбиозата между произведенията на изкуството и дизайна. Съчетание на функционалност, отношение към всеки детайл, уют и непреходност!

 

 

Присъединете се към нашата фейсбук група Модерен дом

Разгледайте и Невероятна вила в планината на брега на езеро

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment