Trending News
HomeДекорацияЗащо старинните картини, скулптури и антики са задължителен щрих към декорирането на стилен дом
unsplash

Защо старинните картини, скулптури и антики са задължителен щрих към декорирането на стилен дом

Старинните вещи и изящните антики могат да направят интериора на дома ни да изглежда класически завършен, придаващи му един съвършен облик и променящи напълно обичайната скучна атмосфера в него.

Красивите антики, като кресла, пейки, скринове, маси и столове допринасят за това старовремско, но пък класическо изчистено и стилно обзавеждане. В тези вещи има някаква специална магия, която без проблем може да ни пренесе назад във времето и да създаде усещането в нас, че сме се докоснали до историята си.

Античните предмети действат особено успокояващо и обикновено се характеризират с примитивна конструкция, прости изработки и дървен материал, който олицетворява досег до природата. Можем да превърнем без проблем дома си в музей на изкуството или пък да внесем нова атмосфера във вилата с помощта на красиви антични мебели и старинни предмети, които разкриват някаква своя собствена история. Антикварните магазини са все по-предпочитано място от известните интериорни дизайнери, които се опитват да моделират един нов и модерен облик, но пък носещ със себе си доза античност и спомени.

Всеки антикварен предмет изглежда изключително добре поставен в съвременни условия. Така например можем да превърнем дома си в класическо произведение на изкуството с помощта на няколко старинни скрина, шкафове, столове и разбира се, уникални скулптури, които да подчертават красотата на този класически стил, на който сме се спрели.
Най-предпочитаните столове и маси са с патина, която може да е изградена от бял лак, боя или пък от факта, че тази мебел не е нова, което всъщност придава и този загадъчен и старинен блясък. Антикварните мебели притежават способността да ни говорят и да ни разкриват с една отчетлива странност някаква специална история.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment