Trending News
HomeUncategorized @bgПроектиране на модерна и стилна кухня с трапезария

Проектиране на модерна и стилна кухня с трапезария

В сравнение с миналото, когато кухните са били място напълно скрито от погледите на хората обикновено проектирани в подземните части на сградата, днес това специално място се намира в най централната част в нашия дом. В днешно време кухнята се е превърнала в център на действието, където ние можем да разгърнем фантазията си и да създадем едни незабравими спомени в компанията на своето семейство.

Когато започнем обновяването на кухнята трябва на първо място да се запознаем с грешните интериорни решения и правилните функционални избори, които трябва да вземем за да създадем едно прекрасно място, в което можем да развихрим кулинарните си умения или просто да се радваме на красиви вечери с любимите хора. Без значение от размера на помещението ние задължително, трябва да заложим на практичността, което включва игнорирането на прекалено големи и ненужни кухненски мебели.

Функционалност
Функционалността на избраните уреди и мебели е в пъти по-важна, отколкото външния вид и на това мнение са много вътрешни дизайнери, които споделят своя опит с нас. При обзавеждането на кухнята задължително, трябва да вземем предвид размерите, както и свободата на предметите, които не трябва да бъдат прекалено сгъстени или пък разположени нефункционално и ограничаващи нашите движения в кухнята. На второ място е важно да оставим достатъчно пространство и за електрическите уреди, които е препоръчително да бъдат на разстояние от мивката, като същевременно не трябва да забравяме и да разположим достатъчно контакти. На трето място трябва да обърнем и специално внимание на вратичките, както на размера им, така и на посоката им на отваряне, ако искаме шкафчетата да бъдат функционални и разположени на точните си места.

Кухненски остров
В днешно време едно от модерните места в кухнята, за които сме готови да вложим големи средства за изработка му, е кухненският остров, на който можем, хем да развихрим кулинарните си способности, хем да използваме като плот за вечерните коктейли. Все повече хора избират изчистените, но функционални варианти за остров, които включват мраморен плот, функционални скрити шкафчета отдолу, както и красиви бар столове към него.

Трапезария
Все повече хора избират да разположат трапезната маса и столовете в близост до кухнята, като за целта се спират на отворено помещение с възможно по-малко стени и изчистено пространство. И тук отново трябва да отбележим, колко е важна функционалността на трапезарията и на мястото, на което ще се събираме вечер и ще се наслаждаваме на вкусно приготвената храна. За да изглежда стилна и модерна, трябва да разполагаме с много свободно място, на което да можем да разположим, както кухненските уреди, мебелите и островът, така и трапезната маса, която да побира всички членове и гости на семейството. Едни от материалите, които са най-подходящи и отговарят на лукса за трапезна маса, са отново мрамора и изчистеното дърво, което предава усещането за уют и хармония. Столовете също са изработени от дървен материал или пък са с красивa дамаска от еко кожа или луксозен плюш.

Още няколко полезни съвета при обзавеждането на кухня
Мястото на съдомиялната трябва да бъде задължително в близост до мивката и шкафа, в който сме разположили контейнера за смет. Шкафчето за прибори е препоръчително да бъде далеч от печката и мивката, като най-добрият вариант е да бъде на мястото най-близо до трапезарията и зоната за хранене, така че да бъде лесно достъпно за подреждане, но без да се налага да пречим на готвача. Според дизайнери и проектанти за да създадем работеща и функционална кухня, трябва да изберем подходящите места за всеки елемент в нея, така че да може всичко нужно да ни бъде на крачка разстояние, a кухнята да изглежда визуално подредена, като едно красиво райско кътче.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment