Trending News
HomeГрадинаГрадинарство: как да създадем мечтаната райска градина пред къщата

Градинарство: как да създадем мечтаната райска градина пред къщата

Градинарството е едно от най—успокояващите и приятни хобита, които без проблем успяват да свалят натрупаното напрежение, като най-красивата част е финалнияt завършек, с който можем да погалим сетивата си и да се насладим на създадената от нас великолепна гледка пред домa ни. Едни от основните трикове при избирането на растения, е да не харчим лекомислено и предварително в главата си да създадем своя идеален образ на съвършената градина, както и да преценим местоположението на всички дръвчета и растения, които бихме желали да разположим в нея.

В градината важи едно основно правило и то е, че колкото повече усилия полага човек, толкова повече визуални дарове ще получи!

За да започнем с пълното преобразяване на двора, трябва на първо място да се погрижим за озеленяването. Ако тепърва ви предстои да се преместите в нова къща, най-важното правило е да си дадете малко време преди да експериментирате с различни растения. Изчакайте няколко месеца и наблюдавайте от къде се движи светлината, след което си представете какви растения биха паснали на това място и кои по-скоро биха дразнели окото ви.

Не бързайте с избора на дръвчета и растения, които ще гледате ежедневно, по-добре обмислете различни варианти и се спрете на тези, които най-много ви допадат.
Наблюдавайте и вече присъстващите в градината растения, например кога се появяват, от колко светлина се нуждаят и как виреят на сегашните си места.

Ако нещо не ви харесва няма никакъв проблем да промените местоположението му и да го засадите на друго място, но за целта трябва да бъдете напълно сигурни, че растението ще получава нужните грижи и светлина.
Повечето хора искат райска градина с великолепни красиви цветя и дръвчета, но истината е, че не им се чака много време за да видят крайния резултат. Търпението е в основната на градинарството и независимо дали ще хвърлите цяла чанта с пари, за да преобразите градината си, отново всичко опира до времето.

Преди да започнете със засаждането на растенията е хубаво да направите предварително проучване, относно това кои цветя къде бихте могли да засадите. Обикновено градинарството е невъзвръщаемо парите хоби, но пък крайните резултати при него могат да бъдат много по-скъпи, защото гледката, която ще създадем пред дома си, ще е нещо, което всекидневно ще топли душата ни.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Leave A Comment