Trending News
HomeВсекидневнаКак да запълните празните пространства в дома си, като изберете правилната декорация
unsplash

Как да запълните празните пространства в дома си, като изберете правилната декорация

Къщите които разполагат с интересни архитектурни характеристики, обикновено изпъкват със своите прикрити пространства или иначе казано ниши, в които човек наистина може да експериментира и да търси начини, чрез които да превърне това място в красива библиотека, арт кътче или пък гардеробна. Нишите са идеални, ако искате да покажете своите красиви предмети и ценни вещи. Може да декорирате всяко вдлъбнато местенце и ниша намираща се в спалнята, банята или в близост до камината, независимо от неговото разположение, ние ще ви дадем няколко полезни идеи, които да пренесете в своя проект.

Практични варианти и арт пространство
Ако пространството в нишата ви позволява да вместите и легло в него, както и уютни и красиви завеси, с които да изолирате пространството в стаята и да му придадете едно допълнително уединение.
Нишите, които разполагат с повече дълбочина, пък са добър вариант за поставяне на красива камина и това пространство може да изглежда още по-уютно, класическо, изпипано и елегантно. Има много начини, чрез които да преобразите това място и да му придадете живот и класа, най-важното е първо да решите дали ще се спрете на практичния избор или пък ще заложите на изяществото, като превърнете това местенце в една мини арт галерия.

Някои хора пък избират по практичния вариант, като например поставянето на спалня или пък гардероб в скритата ниша, тъй като така могат да разполагат с много повече свободно пространство, което всъщност спестяват благодарение на нишата. Все по-модерни стават античните огледални панели за облицовка, които могат директно да ни пренесат години назад във времето, като придадат на мястото повече история, кралски почерк и много класа.
Един красив масивен гардероб чудесно ще се впише в това пространство, като отстрани можем да заложим на стилни тапети с диамантни или пък златни мотиви, които да издават едно царствено величие и излъчване на това място.

Арт кътчето пък можем да освежим с избрани от нас снимки, картини, скулптури или други старинни и автентични предмети, които да изложим на това видимо място. Можем да добавим и по-разчупено осветление, като например свободно стоящи крушки висящи от стените, кристален полилей или пък прикрито осветление монтирано директно в пода – изборът е голям. Златните и сребърни елементи ще придадат повече класа на помещението, за това можем да се спрем на боя или пък тапети в близки до тях цветове. Месингът, лакираното дърво и кристалите орнаменти ще внесат още повече античност в нишата и ще я превърнат в арт кътче, на което всеки гост ще спира за да се зарежда с енергия и да разглежда всички онези предмети, които по някакъв начин са се докоснали до нас самите.
Ако искаме пък да превърнем това пространство в място за релакс, можем да създадем един малък кът за почивка с удобно канапе или две кресла, дървена библиотека, красива свободно стояща лампа и масивна дървена масичка.

Камина
Повечето дизайнери се стремят да спазват някаква симетрия, именно това е и причината, когато стане въпрос за камини те да ги разполагат по средата между две отворени ниши, за да изглеждат естетически красиво и за да са в унисон с останалата чат от помещението. Когато говорим за камини е по-добре тази симетрия да се спазва, така например, след перфектното разположение на камината от двете и страни можем да добавим по една стилна лампа – тип окачен фенер, висящи крушки в буркан или пък да се спрем директно на електрическа камина с вграден пламък, която ще създаде едно автентично изживяване и приятна атмосфера, на която ще можем да се наслаждаваме целогодишно.

Перфектната симетрия не винаги е желан акцент при разкрасяването на нишите, по-важното е на самите нас да ни харесва, както и да създадем място, в което да циркулира положителна енергия, независимо дали сме се спрели на спалня, библиотека, кът за семейни снимки, арт инсталации или пък гардеробна.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment