Trending News
HomeДекорацияШест интериорни решения за декориране на малка кухня
unsplash

Шест интериорни решения за декориране на малка кухня

Когато говорим за обзавеждане и декориране на красива кухня, обикновено си представяме огромните и луксозни кухни на едни от най-елитните и известните готвачи по цял свят. Но за да се сдобием с кухнята на мечтите си, всъщност ни е нужно, освен пространство и голяма доза фантазия. Ако все пак разполагаме с малко помещение, което бихме желали да превърнем в кулинарен оазис, можем да използваме следващите няколко идеи.

Липса на пространство
Ако искаме да се наслаждаваме на красива дизайнерска кухня, определено трябва да обърнем и специално внимание на осветлението, тъй като в повечето случаи липсата на пространство ни подтиква да вземем по-практични, но не толкова удобни и стилни решения.

Декорация
За да превърнете мястото във вълшебно кътче на кулинарията, заложете на красивите декорации, с които да внесете повече топлина и стил в кухнята. Понякога ограничените възможности и липсата на достатъчно пространство са причините да не можем да реализираме успешно всичките си цели и да създадем работеща дизайнерска кухня, която да излъчва много класа и топлина. Едни от най-красивите декорации, на които бихте могли да заложите в това помещение, са подложките за чинии и малките уютни килими от ратан. Килимът от ратан, освен че изглежда много красив, но е и лесен за почистване. Още един прекрасен вариант, с който да отворите помещението, е да поставите отворени рафтове, така кухнята ще изглежда визуално много по-голяма, отколкото е в действителност.

Светлина
В кухнята е много важна светлината не само в моментите, в които се вихрим над котлоните, но и в останалите, в които поддържаме хигиената на това пространство. Повече прозорци гарантират и повече уют, затова ако имате възможност бихте могли да разширите помещението, като премахнете стена, която да е в близост до големи прозорци или просто да оставите в помещението да влиза единствено чиста светлина без да поставяте пердета, щори или пък завеси. Пускането на повече светлина в помещението не само, че ще го отвори визуално, но и ще му придаде един много по-топъл и приветлив вид.

Кухненски плот
С колкото и малко място да разполагате никога не правете компромис с плота. Във всяка работеща кухня всички нужни инструменти трябва да бъдат на една ръка разстояние от вас. Така ще можете да творите своите кулинарни шедьоври с лекота, като си спестите огромен процент от излишните движения в търсене на място за подготовка и реализиране на вашите готварски идеи и проекти. Едно наистина отлично предложение е да монтирате плота в близост до прозорец и с лице към всекидневната, така ще можете да готвите и междувременно с това да си общувате със своите гости.

Мрамор
Дори и да разполагате с малко пространство мраморът е още един важен елемент, който би спомогнал за увеличаваното на визуалното пространство. За да получите този ефект можете да заложите на подови плочки от мрамор, кухненски плотове и дори мраморен гръб за кухня. В допълнение можете да заложите на блестящ черен или бял гланц, с който да облечете хладилника.

Ръчно рисувани плочки
Ръчно рисуваните плочки за кухня придават повече индивидуалност на помещението и създават едно много по-приветливо и стилно пространство. На пазара има огромно разнообразие от подобен тип плочки, с които бихте могли да оставите своя почерк в кухнята.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Leave A Comment