Trending News
HomeБаняЕлегантен, стилен и модерен дизайн на баня, включващ мрамор и дърво
unsplash

Елегантен, стилен и модерен дизайн на баня, включващ мрамор и дърво

Както всички останали помещения в дома ни, така и банята, е едно специално място, на което трябва да се обърне внимание, особено при декорирането и обзавеждането, ако искаме да създадем едно вълшебно място за релаксация и почивка след дългия работен ден.

За да обзаведем идеалната стая за релаксация можем да заложим на така модерната от години назад -дървена дограма, която придава на мястото дълбочина и една антична нотка. Банята е мястото в дома ни, което задължително трябва да излъчва силна енергия, която да ни зарежда сутрин, когато се събудим, както и вечер, тогава, когато се чувстваме най-стресирани и уморени от дългия ден. Затова е много важно на какви матирали и декорации ще се спрем, ако искаме да внесем повече хармония, стил и уют в това пространство.

Когато искаме да обзаведем банята или да преобразим старата, не трябва да забравяме и щадящите от водата материали, които трябва да бъдат основната точка, от която ще започнем с ремонта в това помещение. Когато проектираме елегантна и стилна баня, трябва да имаме предвид и още няколко основни неща, като например осветлението, изборът на подходящи плочки, както и пространството, с което разполагаме, след като добавим допълнителните акценти като вана, умивалник, биде, душ кабина и шкафове.

Осветление
В това помещение можем да експериментираме с височината на осветление и да го разположим, както на тавана, така и на пода, така ще можем да увеличим визуално размерите на помещението и ще създадем допълнителен уют в него. Разнообразието от текстури ни позволява да създадем мечтаната баня, като включим цялото си въображение и ангажираме всичките си сетива за целта.

unsplash

unsplash

Дърво в комбинация с мрамор или варовиково покритие на стените
Все по-модерни стават лъскавите повърхности, но не е задължително те да заемат основата част от банята, например можем да комбинираме спокойно по-матови плочки и плотове за мивки с гланцови повърхности на стените. Тук основното е да изберем материали, които ще изглеждат красиво и същевременно ще бъдат практични и лесни за поддръжка.

Комбинацията дърво, мрамор и варовикови стени е наистина превъзходна, когато става въпрос за интелигентно изглеждаща, стилна и модерна визия на помещението. Спокойно можем да комбинираме варовиковите стени с красива душ кабина от месинг например, а подът и останалата част от стените могат да бъдат облечени в стилен и качествен мрамор, който да излъчва един кралски и модерен стил. Да не забравяме и дървото, което можем да разположим под формата на плотове, на които ще бъдат монтирани мивките или пък да го използваме при скритите ниши в банята, както и за отделните стени от помещението.

unsplash

unsplash

Допълнителни щрихи в банята
За да направим стаята много по-стилна уютна и модерна, можем да заложим на красиви картини или пък цветни пана, които да поставим в помещението и които ще му придадат повече интелигентност и стил. Цветята, варовиковите изделия, ароматните свещи и месинговите аксесоари за баня придават допълнителна кралска атмосфера в него – затова можем да се спрем на месинговите – душове, мивки, поставки за четки за зъби, огледала, както и красиви месингови поставки за кърпите.

Обзавеждането на банята е истинско изкуство, в което човек може да съчетае всякакъв вид материали и да развихри до краен предел въображението си. За красивата и стилна баня можем да заложим на смесица от красиви акценти и едни от тях да бъдат старинно изглеждащи, но оставащи завинаги модерни, като месинга, дървото и мрамора.

unsplash

unsplash

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Leave A Comment