Trending News
HomeГрадинаОсвежаващи идеи за вътрешен двор и градина

Освежаващи идеи за вътрешен двор и градина

Красива къща с идеално подреден двор – истинска идилия, на която би могъл да се радва всеки, а единственото, което е необходимо като вложение е малко средства, време и огромна доза фантазия. Дворът всъщност е едно от първите места, на които гостите ни спират своя поглед, а когато е подреден със стил, неговото излъчване определено се променя и се превръща в наслада да сетивата ни. Независимо дали разполагате с голяма градина или пък малко дворче, можете да го превърнете в мечтаното райско кътче с нашите полезни и освежаващи идеи.

Ето и някои от тях:

Тревна площ и пространство за отдих
Тревният участък определено изглежда много приятно и дори зареждащо, но ако искаме да отделим място за отдих и почивка, трябва просто да изберем подходящ открит кът за сядане, на който спокойно можем да изпием сутрешното си кафе, да си побъбрим с нашите гости или просто да се наслаждаваме на прекрасната гледка. Някои хора предпочитат буен и пълен с растения оазис, други пък се спират на минималистична шикозна градина, всъщност всеки от нас би могъл да създаде своето собствено райско местенце, на което да постави своя личен почерк.

Планиране и подредба на двора
За да започнете да трансформирате двора си, трябва на първо място да подредите вече съществуващо пространство, като изхвърлите всички непотребни и прекалено вехти неща, като например старите саксии и счупени градински мебели. Погрижете се за вече съществуващите растения, като ги оформите и подрежете. Представете си огромното празно платно, след което си помислете добре, кои според вас са липсващите елементи в него за да обновите това пространство и да създадете своя кът за почивка и релаксация, радвайки се на великолепната гледка от красиво подрязани храсти, плодови дръвчета и уникални растения.

Избор на градински мебели
Помислете за градински мебели, които имат повече от една функция, например дървена пейка с пространство под нея или пък маса на две нива. Ако искате да се чувствате комфортно и уютно в двора си трябва да инвестирате средства в закупуването на хубави и качествени градински мебели, които не се огъват и променят цвета си от слънчевата светлина и които са направени от здрави материали. Основните градински мебели, които бихте могли да разположите в своето райско кътче са маса, столове, пейка, люлка и по желание пергола, хамак и шезлонги. Най-изгодният материал е пластмасата, но не и най-препоръчителният, тъй като при нея минусите биват много повече от плюсовете. На второ място се подреждат красивите дървени мебели, които изглеждат уникално разположени във вътрешния ни двор. На трето място, но и значително с по-висока цена, се подреждат изящните мебели от ковано желязо, които излъчват много естетика стил и красота.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment