Trending News
HomeБалконСимпатичен проект за малка кухня с приобщен балкон

Симпатичен проект за малка кухня с приобщен балкон

Когато пространството в кухнята не стига, за да създадем кухнята на мечтите си и да превърнем мястото в удобно за готвене и приятно за престой помещение, на помощ идва балкона, чиято площ можем (понякога) лесно да прибавим към общата площ на стаята. В статията ще разгледаме един класически пример за приобщаване на балкона към жилищното пространство, като по този начин е постигнато по-добро зониране и разпределение на пространството.
Дизайнът на помещението е модерен, а избраната цветова схема е в типичните за малки помещения светли нюанси с преобладаващ бял цвят. Заложено е на семплите и компактни мебели, като е осигурено място за всичко необходимо, за да се превърне малката кухня в приятно място за готвене и удобно място за хранене и почивка. Кухненският бокс е изключително компактен и предлага само най-необходимото, а дизайнът му е съвсем изчистен, като дори липсват дръжки на вратите.

Пред кухненския бокс е позиционирана малка маса с четири стола, която обособява зоната за хранене. Точно до нея пък е разположен малък, но удобен диван за двама, а широкоекранният телевизор срещу него е монтиран върху въртящ се пилон, което от своя страна осигурява на собствениците перфектния визуален ъгъл, в която и част от помещението да се намират.
Площта на балкона е усвоена много добре, като там е разположен хладилника, функционална система от рафтове, още едно удобно канапе, от което собствениците могат да се наслаждават на градските гледки, благодарение на ниските прозорци. По протежението на прозореца е изграден красив дървен бар-плот, който е перфектното място за чаша вино, сутрешно кафе или бърза закуска.


Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment