Trending News
HomeUncategorized @bgЧетири интересни идеи, които ще ни помогнат да обзаведем малка спалня

Четири интересни идеи, които ще ни помогнат да обзаведем малка спалня

За да успеете да извлечете максимума от едно малко помещение и да го превърнете в оазис на мечтите си, трябва да следвате няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да превърнете тясната спалня в място за релакс и почивка.

По принцип е истинско предизвикателство проектирането на малки помещения, но пък мястото за разпускане е едно от най-приятните места, на което можем да развихрим до краен предел своята фантазия за да създадем своето собствено кътче за сън и заслужен отдих. Някои от наистина брилянтните трикове, които ще ви помогнат да преобразите това помещение и да създадете илюзията за пространство е, като включите топли и наситени цветове, легла с балдахин, както и шарки включващи хармонията в природата.

Пространство
Когато стаята за сън е с малки размери, най-добрият начин да спестим пространство е, като поставим спалнята до стената, тъй като ако я разположим по средата на помещението съществува огромен риск визуално да стопим оставащото свободно пространство. Създаването на кът за почивка е идеално място за малките деца, както и за гостите.

Осветление
Осветлението също е един много важен щрих към създаването на хармонично и приятно помещение. Когато се спираме на осветителни тела е най-подходящо да изберем регулируема светлина с опция промяна, тъй като спалнята е мястото за почивка в което искаме да разпуснем в края на деня и може би да прочетем една хубава книга, а силната светлина определено не е опция, ако искаме да създадем място за релакс, в което да презаредим наново батериите си за следващия ден.

Интелигентно съхранение
Интелигентното съхранение включва компактни мебели, които имат няколко предназначения. Като например – спалня с рафтове и ракли отдолу, както и табуретки с пространство за поставяне на багаж. Този тип съхранение включва планиране на място, чрез което можем да спестим допълнително пространство без да ”захлупваме” помещението и всичко в него да изглежда разхвърляно. Интелигентното съхранение включва и премахването на свободно стоящите мебели, които визуално отнемат голяма част от пространството в помещението. Ако искаме да освободим малко място, можем да заложим на декоративни стени, на които да разположим тези мебели, както и на вградени гардеробни, издълбани ниши или участъци за съхранение на багаж.

Създайте кътче за почивка около прозореца
Мястото около прозореца може да се превърне в един чудесен кът за почивка. На това приветливо място в спалнята можем да седнем и да четем книги, да помечтаем или просто да посъберем слънчеви лъчи. Малките места в къщата или апартамента ни изискват да помислим отвъд обичайните решения, както и да тестваме креативността си, затова всяка идея за оформление включва огромна доза фантазия и разбира се, поглед върху детайлите.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment