HomeИнтервютаНа гости в дома на Биляна Йотовска

На гости в дома на Биляна Йотовска

Визитка. Биляна Йотовска е родом от София. Автор на книги за здравословно хранене и шампион в категория Бикини фитнес, тя е дипломирана художничка, завършила е Националната Художествена гимназия и Националната Художествена Академия в София. Мъжът до нея е Димитър Димитров – Европейски и Световен шампион по Културизъм. Двамата имат дъщеря – Никол, на 11 години. Биляна и Митко често са спрягани за една от най-красивите светски двойки на България!

– Биляна, в къща или в апартамент живеете?
– Живеем в къща, която се намира на много спокойно място. Имаме доста голям двор, което е голямо предимство. Никога не съм живяла в апартамент. Със семейството ми много обичаме да прекарваме свободното си време именно у дома. Домашните ни любимци допълнително внасят уют и приятна атмосфера, но знаете, че една “къща” се превръща в “дом”, когато в нея има любов.

– Използвате ли интериорен дизайнер?
– Не, сами решаваме как искаме да изглежда домът ни. Бих казала, че много ми помага и това, че съм завършила Художествената академия и като човек на изкуството умея да съчетавам добре цветовете. От друга страна, Митко също много ми помага при избора на мебели и организирането на максимално функционално пространство.

– Кой е Вашият любим стил за интериор?

– Аз предпочитам по-светли тонове, Митко пък е фен на черното и червеното, като цветове, и на по-модерния стил, но както във всичко, така и в живота намираме баланса.– Какви типове мебели предпочитате?

– Практични! Точно това е думата! Определено е важно и леглата, на които спим, да са удобни. Сънят е от изключително значение.

– Предпочитани марки за материали, мебели?

– В IKEA има доста добри решения за любимите ми “практични” избори за мебели. Спирала съм се и на една българска марка Carlito design.

– Често ли правите ремонти?

– Не, само когато се налага. Ремонтите причиняват краен дискомфорт за всички у дома. Наскоро си направих гардеробна – стая, необходима за всяка дама! Разбира се, ако домът го позволява. Да имам лична гардеробна ми беше отдавна мечта. Отлагах доста време, точно заради цялата работа покрай процеса на създаването на такава стая, но въпреки това се получи супер и чакането си заслужаваше. Заедно с това реновирахме вътрешното стълбище у дома и стаите на Никол. На този етап съм се настроила да не правим скоро промени вкъщи, стига ни.

– Кой е любимият кът вкъщи на Биляна Йотовска?
– Определно моята гардеробна, заедно с тоалетката!

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment