HomeАпартаментиКак да увеличим пространството с помощта на многофункционалните мебели

Как да увеличим пространството с помощта на многофункционалните мебели

Всеки от нас знае колко трудно се обзавежда жилище, когато пространството, с което разполагаме е ограничено. На всички ни се иска да поставим в интериора на своя дом всичко, от което имаме нужда. Това обаче не всеки път е възможно, тъй като мястото все не стига.

Все повече се говори за мебели, които могат да предложат повече от една функция. Многократно сме говорили за това тук и ще продължим да го правим, тъй като многофункционалните мебели имат голям потенциал. Може да погледнете следните материали, за да се запознаете с още примери :

– Как един мъж събра всичко, от което има нужда в една практична и удобна мебел
– Как едностаен апартамент побира хол, спалня, кухня и трапезария [ +Видео ]
– Вградените легла – интелигентно решение за малки жилища

В тази статия ще ви покажем апартамент намиращ се във Варшава.  За разлика от повече случай, в който се налага спестяване на място, този апартамент разполага с площ от 92 кв. м. Това. което подтикнало собствениците да използват мултифунционални мебели е нещо съвсем друго.

kak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-top

Жилището принадлежи на двама студенти по архитектура, който същевременно са мъж и жена. Както може би сами предполагате, те превръщат домът си в експериментален проект и практически използват наученото в университета, с ясната цел да направят жилището си по-удобно и практично.

Младата двойка искала домът им да е наистина специален, за това те проектирали всеки един детайл. Избрали новият им дом да е в индустриален стил и съобразили всички декори с това си решение. Повечето от мебелите дори изработили собственоръчно, а други,  с които не могли да се справят, само проектирали.

Основната им идея била да проектират и изработят многофунционални мебели, за да си осигурят повече пространство. Някой от детайлите в апартамента, като например тавана и разделителя между спалнята и всекидневната, младата двойка оставила в суров вид. По този начин, те изкарали бетона на показ и така засилили индустриалната атмосфера в жилището.

Резултатът – гъвкаво жизнено пространство, където нищо не е такова, каквото изглежда.  С едно преместване на даден детайл, мястото се преконфигурира в зависимост от нуждите на собствениците.

kak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-1g kak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-2g kak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-3gkak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-4g kak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-5g kak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-6g kak-da-uvelichim-prostranstvoto-s-pomoshtta-na-mnogofunktsionalni-mebeli-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.