НачалоДетска стаяТОП5 – Детски легла, които ще накарат детето ви да обича стаята си

ТОП5 – Детски легла, които ще накарат детето ви да обича стаята си

Всеки родител е чувал детето си да казва „Може ли да спя при вас с татко?“, „Все още не ми се спи…“ или „Страх ме е да спя сам/а“. Понякога това се случва рядко, но има случай, когато тази драма се разиграва всяка вечер и родителите измислят всевъзможни истории и дават купища обещания, само и само да накарат детето си да легне само в стаята си.

Това, което много родители не осъзнават е, че с промяната на интериора на детската стая могат да постигнат невероятни резултати. Ако превърнете стаята на своето дете в забавна, вълнуваща и близка до неговите фантазии, то тя ще се превърне в негово любимо местенце и със сигурност няма да се бои да прекара нощта там. Добра идея е да включите в интериора на стаята герой от любима на детето ви приказка или филм.

Най-добрата промяна, която може да направите в детската стая е поставянето на тематично легло, което детето ви няма как да не заобича. Подбрахме 5 от най-вълнуващите и любими легла на децата по света. Надяваме се, че ще ви вдъхновим да промените света на малкото си ангелче.

1) Легло за състезатели

top5-detski-legla-koito-shte-nakarat-deteto-vi-da-obicha-staqta-si-1g

Повечето момчета се вълнуват от коли и надпревари. Превърнете стаята им в място пълно със забавления, като поставите състезателен автомобил под формата на леглото.  Времето за лягане ще се превърне във възможност за спечелване на голямото състезание, а не в страх от тъмното.

2) Каляската на принцесата

top5-detski-legla-koito-shte-nakarat-deteto-vi-da-obicha-staqta-si-2g

Това легло е подходящо за всяко малко ангелче, което обича приказката за Пепеляшка. Дъщеричката ви ще се чувства сякаш е излязла от филм на Дисни и ще си представя, че е в чудесната страна на чудесата.

3)  Къща за игра

top5-detski-legla-koito-shte-nakarat-deteto-vi-da-obicha-staqta-si-3g

Има толкова много неща тук, че леглото почти не се забелязва. В показания пример леглата са три – две на долния етаж и едно на горния. Децата обичат да се превъплащават в различни роли – да бъдат готвачи, учители, доктори и т.н. С помощта на тази къщичка те ще играят своите роли още по-добре и ще имат голямо поле за изява.

4) Двуетажни легла

top5-detski-legla-koito-shte-nakarat-deteto-vi-da-obicha-staqta-si-4g

Двуетажните легла са чудесен избор поради няколко причини. Ако имате деца на една и съща възраст е препоръчително те да израстна в една и съща стая, а двуетажните легла са практично и удобно решение за тази цел. Дори и да имате само едно дете, двуетажните легла позволяват да посрещнете неговите приятели, които ще пренощуват в дома ви спокойно и ще се забавляват. Ако пък детето ви се страхува от „чудовищата“, може да го посъветвате да спи на горното легло, така те няма да могат да го достигнат.

5) Легло боксов ринг

top5-detski-legla-koito-shte-nakarat-deteto-vi-da-obicha-staqta-si-5g

Ако детето ви си пада по кеч мания (както повечето съвременни деца) и мечта е да бъде следващия Джон Сина , това определено е леглото за него. С един бърз импровизиран боксов мач и няколко кеч хватки, ще уморите малкия малчуган преди лягане и така той ще заспи веднага.

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.