HomeАпартаментиКак едностаен апартамент побира хол, спалня, кухня и трапезария [ +Видео ]

Как едностаен апартамент побира хол, спалня, кухня и трапезария [ +Видео ]

Многократното използване на пространството се превръща в нещо все по-търсено и желано в днешно време. Това се дължи на непрекъснатото разширяване на градовете и налагащите се все по-малки размери на жилищата.  Когато на разположение имаме апартамент с площ от 30-40 м², единственото, което можем да направим, за да имаме всички необходими помещения, е да помислим за мултифункционално интериорно решение.

kak-ednostaen-apartament-pobira-hol-spalnq-kuhnq-i-trapezariq-4g

В този малък апартамент, намиращ се в Бразилия площа е точно 30 кв.м. С неговото проектиране се заемат дизайнерите от BEP Architects, които имат не леката задача да направят това малко жилище уютен и удобен дом. Както ще видите на снимките и чертежите по-долу, двете малки зони, с които разполага апартамента не могат да бъдат разделени на две отделни стаи, което кара архитектите да погледна на проекта по един по-различен начин. Налага им се да работят креативно и нестандартно, за да се справят с това предизвикателство.

Единствената стая на апартамента е пригодена така, че да приема функцията както на интимна зона, така и на социална такава, което кара жилището да изглежда два пъти по-голямо. Вратата на банята е дегизирана и изглежда като част от интериора, леглото се прибира в гардероба, а шкафът в средата на стаята лесно се превръща в удобна маса за хранене.

Основните материали са дърво и бетон, цветовата гама е в неутрални сиви и бели цветове, а тъмния под осигурява хармония и приятен завършек на жилището.

Освен чертежи, показващи разположението на мебелите, сме ви приготвили и видео, което показва невероятните интериорни трансформации на този апартамент. Насладете им се …

kak-ednostaen-apartament-pobira-hol-spalnq-kuhnq-i-trapezariq-1g kak-ednostaen-apartament-pobira-hol-spalnq-kuhnq-i-trapezariq-2g kak-ednostaen-apartament-pobira-hol-spalnq-kuhnq-i-trapezariq-3g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.