Trending News
HomeАпартаментиАпартамент с нестандартен интериор в скандинавски стил

Апартамент с нестандартен интериор в скандинавски стил

Днес ще разгледаме един завършен проект на апартамент с големина от 56 кв.м. Интериорният дизайн е дело на базираното в Киев студио Lugerin Architects. Може би името ви е познато, тъй като съм ви представял техни проекти и преди и честно казано аз много харесвам работата им.

Дизайнерите са заложили на сакндинавската естетика, използвайки предимно прости форми и изчистени линии, съчетани с лъскави повърхности и разнообразие от текстури, създавайки един наистина изразителен и изпълнен със светлина интериор.

apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-1g

Стандартният жилищен план на двустайния апартамент бил прекалено затворен за изискванията на собствениците, така че голяма част от стените били премахнати, което трансформирало апартамента в отворено студио. Така всички основни зони били поместени в основното помещение, което може би не би се харесало на голяма част от вас, но все пак такива били предпочитанията на собствениците на жилището.

Характерните за скандивнаския стил бели стени, мебели с прости форми и присъствието на дървото в интериора са комбинирани с детайли, представители на един друг стил – индустриалния. Тухлените стени, осветителните тела в промишлен стил и индивидуалните дизайнерски елементи създават интересно индустриално усещане в пространството.

Вижте още :

Впечатляващ малък апартамент с модерен дизайн 

Кухнята е разположена по протежението на една от стените. Приобщеният балкон внася изобилие от естествена светлина, която заедно с преобладаващия бял цвят създават усещането за едно наистина просторно помещение. В кухненското обзавеждане, освен основния бял цвят, забелязваме и детайли в черно, които създават нужния контраст.

apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-2g apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-3g apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-4g

В дневната зона виждаме едно леко раздвижване, що се отнася до използваните цветове. Към черно-бялата цветова комбинация са прибавени лилави и бежови цветове, които откриваме предимно върху текстила в стаята. За да не се претоварва малкото помещение, в интериора не е включена стандартна холна маса, а само малка дизайнерска масичка от дърво.

apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-5g
apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-6g
apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-7g

Една от стените в спалнята е тухлена, което прави усещането в тази област по-индустриално. За това спомага и основното осветително тяло в зоната, което има интересна форма наподобяваща кафез, в който е поставен абажур от матирано стъкло с крушовидна форма. Четенето на книги е улеснено, чрез поставянето на две подвижни лампи от двете страни на леглото. Стелажът, който отделя спалнята и кухнята е превърнат в гардероб, като предлага и отворени рафтове за книги и предмети.

Интериорът на жилището показва един различен подход към стандартните жилища, който е едновременно противоречив и интересен, поради прекаленото отворени пространства. Що се отнася до комбинацията между скандинавски и индустриален стил, бих казал, че това е интересно съчетание, което обаче изисква внимателно планиране и спазване на хармоничен баланс. Вие какво мислите за проекта ?

apartament-s-nestandarten-interior-v-skandinavski-stil-915g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment