Trending News
HomeOFFтопикКакво издава интериора на дома за собственика

Какво издава интериора на дома за собственика

Всеки, човек има собствен стил и темперамент. Когато дадена личност избира опредени дрехи, тип музика, или интериор за дома си, той преценява детайлите, според собствения си опит мироглед, желания и харесвания. Тук ще се опитаме да обобщим какво издава интериора  на жилището за неговия собственик.

Рустикален тип – Хората, които си падат по рустикалния стил обикновено са носители на новото и модерното. Хора, които обичат естествени материали, свързани са с природата и зеления начин на живот. Често те са млади енергични и искат да променят света. Те имат доходи над средните, знаят какво искат за себе си и за природата.

Камък,  дърво големи прозорци с гледка към гората, съчетани със слънчеви панели, смарт електроуреди и робот почистващ пода. Камина. Къде е телевизора? Как може да няма телевизор в един дом?

Изглежда сте попаднали в дома на млади програмисти.

 

 

 

Градски стил (Urban) – Огромни като витрини прозорци, мрамор, технически камък, графити, бетон, никел, хром и желязо. Банята е огромна в средата на хола. Отново стъкло.

Защо на тавана се виждат неизмазани и сякаш недовършени бетонени трегери…  и въздуховодите минават през целия апартамент? Отвсякъде се усеща модерния лукс. Осветлението е скрито, но е сякаш навсякъде – на тавана, на пода, на плотовете и бара. Кухня, трапезария, хол, офис и ежедневна –  огромното помещение изглежда е мултифункционално.  На огромната кино стена безспирно върви някакъв музикален канал.

Неусетно се пренасяме в  спалнята – отново модерна и уютна. Изглежда тук е единственото място, в което можем да починем и да избягаме от градската суматоха. Жартиер на пода. Чаша от шампанско с червило. Едната огледална стена на спалнята  се плъзга встрани и ни открива тайната стая на това жилище. Стая над двадесет квадрата организирана с една цел: гардероб. Обувки, вечерни рокли сякаш за всеки вечерен клуб за всяко парти, за всяко събитие, за всяка минута. Ах това еманципирано градско момиче, с кариера, но още без сериозна връзка на 35.

 

Минималистичен. Две стаи. Кухня. Легло. Гардероб. Набързо. Под наем. Познахте. Обикновено студент.

 

Дзен. Явно студента отгоре е вече пораснал. Станал е изглежда  инженер и има съпруга. Добра и практична. Минималистичния стил е още по-опростен. Прозорците – още по- големи. Кухненската маса – още по-ниска, леглото  – ниско. Всичко наоколо подсказва спокойствие, хармония и уют. Някои го наричат японски стил. Навсякъде е подредено и чисто. Дали това момче със спартански навици от студент, а сега инженер може да подреди  и педантично да пресметне всичко?

 

Бохеми. Тук интериора е доста по – пищен. Според някои стила се намира на границата между Ориента и кича. Нещо както дома на чалга певица. Не, не … не е Кичка. С тежки завеси, възглавнички, кадифе, плюш,  дебели килими масивни мебели. Понякога е такъв. Може би.

Понякога обаче ще го  познаете по ароматните нотки на дърво, скъп коняк и пури. По голямата камина, в която през зимата гори огън. С огромна веранда, градина и парк и добре подържан басейн. По мраморните колони, картините (често произведения на изкуството) и махагоновите мебели. Да. Има няколко огромни гаража с колекционерски автомобили в тях. Чий ли може да бъде този дом? Какво знаем за собственика му?

Какво издава интериора за собственика ли? Всичко!

И така всеки дом носи в себе си частица от домакините  – настроението, капризите, навиците характера. Дори може би нещо повече.

Разгледайте и един интересен проект за Типична мъжка бърлога

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment