HomeАпартаментиМалък апартамент с функционален дизайн и модерна визия

Малък апартамент с функционален дизайн и модерна визия

В днешния материал ще ви покажем наскоро завършения интериор на едно малко жилище от дизайнера Кирил Соколов. Жилището е с малки размери, така че правилната оптимизацията на пространството е била основна задача на дизайнера. Според екипа ни, отвореният план е задължителен при жилища с такива размери и в случаят е заложено именно на такова оформление. От входната врата се озоваваме направо в основното пространството, което споделят дневната и кухненската зона.


Основната стена на кухненския бокс е облечена в привличащ погледна фурнир от американски орех, а зад нея се намира банята, вратата към която е “маскирана” в стената. Самото кухненско обзавеждане е стилно и практично, без излишни модули и кухненски уреди, включващо само най-необходимото за бъдещия обитател на жилището – млад студент. Семплият кухненски остров е перфектното допълнение към цялостното обзавеждане, като в същото време е и транзитна точка, между кухненската и дневната зона.Дневната зона е издържана в същия семпъл стил, с функционален и изчистен дизайн, продължаващ използването на неутрални цветове. Черното, бялото, естествените цветове на дървото и мрамора се преплитат, създавайки усещане за елегантност и класа. Позицията на всяка част от обзавеждането е добре обмислена, а дизайнът е изключително семпъл и практичен. Наличието на декоративна камина придава на помещението необходимата доза топлина и уют.

В спалнята откриваме една по-топла и отпускаща обстановка, благодарение на присъствието на по-меката и топла цветова гама. Дизайнът на мебелите и декоративните елементи е все така опростен, с прави линии и изчистена визия. Осветлението тук, както и в останалата част от апартамента е модулно, позволяващо използването на разнообразни сценарии, създаващи различно настроение.Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Тъй, като има опция да оставя коментар, ще го направя 🙂
    Като цяло, дизайнът изглежда добре, и най-вероятно е по вкуса на собственика.
    Аз, лично не бих използвал толкова много висящи осветителни тела, ако жилището е толкова малко. Друго, което би могло да бъде в полза е например, да се използва downdraft аспиратор в кухнята, вместо този.

    November 19, 2020

Leave A Comment