Trending News
HomeАпартаментиВпечатляващ малък апартамент с модерен дизайн

Впечатляващ малък апартамент с модерен дизайн

В статията ще разгледаме един интересен и функционален интериорен дизайн на малко жилище, проектиран от студио Lugerin Architects. Апартаментът е част от модерен жилищен комплекс в Киев, а визията, която стои в основата на проекта, е по идея на главния архитект. Той често пътувал до скандинавските страни и все повече се възхищавал на простотата, яснотата и краткостта на формите и линии, които виждал в местните жилища.

vpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-1g

Въпреки неблагоприятното разпределение на площта и относително малкия размер на апартамента, дизайнерите и архитектите са успели да създадат един просторен и изключително функционален интериор. По оригиналния жилищен план не са извършвани значителни корекции, освен присвояване на част от коридора към банята, тъй като първоначално тя била изключително малка.

Интересно е разпределението на стаите. В центъра на жилището е позиционирана малката всекидневна, заедно с практичната П-образна кухня, която завършва с малък бар, служещ като маса за хранене. Бар столовете са по дизайн на главния дизайнер на проекта –  Игор Лугерин, а идеята за рафтовете за вино е много креативна (не я пропускайте).

Голямата спалня е разделена на две части – родителска спалня и детска стая. Интересен е начина, по който са разделени двете стаи, а именно чрез стъклена преграда. Идеята тук е в ново получената родителска спалня да навлиза максимално количество слънчева светлина от единствения прозорец, който се намира в детската стая.

Въпреки малките си размери, апартаментът предлага модерна жилищна среда с функционални и добре организирани зони. Това, което не се вижда от снимките (но може да видите на скицата на проекта в края на статията) е малката зона за релакс на балкона, предлагаща гледка към река Днепър.

vpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-2g vpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-3g vpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-4gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-5gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-6gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-7gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-8gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-9gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-910gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-911gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-912gvpechatlqvasht-malak-apartament-s-moderen-dizain-913g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net