HomeАпартаментиПрактичен и светъл интериорен проект за студио [35 м²]

Практичен и светъл интериорен проект за студио [35 м²]

Проектът е предназначен за малко студио в нова жилищна сграда, а дизайнерите стоящи зад него са професионалистите от Geometrium, чиито интериори сме ви представяли няколко пъти до сега. Големината на жилището е едва 35 м², така че тук нуждата от различни техники за спестяване на място и използване на прости форми е огромна.

В интериорният проект са използват естествени материали, като дърво и мрамор, които в комбинация със семплите мебели и светлите цветове позволяват да се запази усещането за свобода, дори и в толкова малък апартамент.

praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-1

Три функционални зони са комбинирани в едно общо помещение – кухня, трапезария и хол. Спалнята е отделена от основната част на помещението, посредством остъклен метален профил, който има възможност да се премахне цялостно или частично. Етажният план включва още и входното антре, баня и тоалетна.

Разбираемо, в жилището преобладава белият цвят. В интериора забелязваме използването на дървени плоскости с подредба тип “рибена кост”, плочи от естествен мрамор, а кухнята е изградена от MDF покрит с фурнир в два цвята.
praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-2g
praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-3g

Барът отделян кухнята от хола и играе ролята на маса за хранене. Основният декоративен акцент в този проект са осветителните тела под формата на пет метални топки в бронзов цвят, позиционирани над бара. Тяхната роля е да раздвижат интериора и в същото време помагат при визуалното разделяне на двете зони.

Високият етаж, на който се намира апартамента, предлага красивата панорамна гледка от Москва, така че прозорците не се затворени от големите завеси, а са снабдени с римски щори в минималистичен бял цвят.

praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-4

Малкият размер на помещението, отделено за спалня принудило дизайнерите да се откажат от използването на стандартно легло. Вместо него те изградили подиум, върху който поставили матрак. Интересно решение е взето за една от стените, която е облицована в същите дървени летви, който откриваме в дизайна на бара и на пода в жилището.

praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-5 praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-6

Жилищния проект показва практични декоративни идеи, с помощта на които дори и жилище с толкова малка площ, може да изглежда изпълнено с пространство и светлина. Малкото на брои мебели със семпъл дизайн са достатъчни за водене на нормален начин на живот, като същевременно спестяват място и не натоварват интериора.
praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-7
praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-8
praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-9

praktichen-i-svetal-interioren-proekt-za-studio-35-m-910

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.