Trending News
HomeАпартаментиАпартамент със стъклена баня в Киев [82 м²]

Апартамент със стъклена баня в Киев [82 м²]

Днес ще разгледаме един от последните проекти на Fild Design студио,а именно жилище с площ от 82 м², намиращо се в жилищен комплекс RYBALSKY в Киев, Украйна. Целта на проекта била да се създаде просторно, спокойно пространство, което отразява мирогледа на собственика с неподвластна на времето визия.

Добре подбраните материали и текстури създават модерни и приветливи пространства. Основната част на апартамента е заета от спокойна зона за сядане с трапезария, кухня и два изхода към терасата.


Цветовата палитра се състои главно от монохромни тонове. Нюанси на сиво в комбинация с приглушени тонове на кафяв дъб създават усещане за спокойствие и почивка. Основният цвят в кухнята пък е матовото черно, което доставя така необходимите контрасти. Стандартните кухненски шкафове умишлено са премахнати от дизайнерската композиция, а липсата им подчертава лекотата на цялото кухненско обзавеждане.

Частично остъклената баня е фокусна точка на интериора и отделя основната зона от спалнята. Банята изглежда като едно цяло монолитно тяло, направено от текстурирани плочки, които покриват цялото пространство, включително рафтове, стени и тавани. Стъклото осигурява визуално отворена връзка с минимален шум, а водоотблъскващите завеси създават необходимата уединеност и могат да се регулират с помощта на дистанционното управление.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment