HomeАпартаментиПросторен апартамент за семейство с шестгодишно дете

Просторен апартамент за семейство с шестгодишно дете

Интериорният проект, който ще разгледаме е за жилище, намиращо се в централната част на Москва, с обща площ от 90 кв.м и е предназначено за младото семейство с шестгодишно дете. Собствениците са живели дълго време в Швеция, така че поискали интериора на новия им апартамент да бъде направен в модерен скандинавски стил.

prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-1g

Холът и трапезарията са поместени в едно общо помещение. Масата за хранене е стратегически позиционирана точно до големия прозорец, като по този начин трапезата винаги се радва на изобилие от естествена светлина. В сърцевината на стаята е разположен голям диван, но липсва холна маса. Тя е заменена от малка подвижна масичка, която се използва при нужда. Във всекидневната липсва телевизор – вместо него, заблеязваме монтирани върху тавана прожектор и озвучителна система, а за екран се използва голямата бяла стена.

prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-2g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-3g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-4g

Кухнята се намира в отделно помещение, което е разделено от всекидневната с плъзгаща се врата. Въпреки, че кухнята е малка, тя впечатлява с функционален и добре изглеждащ интериор. “П”-образната форма на кухненското обзавеждане предлага голяма работна повърхност, изобилие от места за съхранение и вградени електроуреди. Забелязваме и на наличието на бар с три места, който е удобен за закуска или чаша сутрешно кафе.

prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-5g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-6g

Спалнята е приятна и функционална – в нея откриваме гардероб със стая за преобличане, голямо легло с удобно осветление за четене, тоалетка с огледало и малък балкон, където е поместен професионален велоергометър.

prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-7g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-8g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-9g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-910g

В центъра на детската стая е поставено леглото. То е обгърнато от система за съхранение, която е разположени по цялата дължина на едната стена. Балконът е приобщен към интериора на стаята и е превърнат в кът за учене. Стените са украсени с цветни винилови стикери, които могат лесно да бъдат променени или премахнати, когато детето порасне. Забелязваме и наличието на спортна зона.

Основната цел на обзавеждането тук е функционалността, но въпреки това компромиси с визията на помещенията не са допускани.

prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-911g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-912g prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-913gprostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-914
prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-915

prostoren-apartament-za-semeistvo-s-shest-godishno-dete-916g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.