HomeДекорацияТоп тенденции в интериора за 2017 година

Топ тенденции в интериора за 2017 година

Кои са водещите световни тенденции в интериорния дизайн за 2017? За щастие много от така актуалните за изминалата година остават отново в пълна сила, обогатени с нови вълнуващи трендове.

50 Нюанса зелено

Безспорно, Новата година ще бъде подвластна на този цвят. Нюансите на зеленото започнаха да се прокрадват още преди Pantone Color Institute да обявят Greenery 15-0343(ябълково зелено, тревисто зелено, зеленина) за свой фаворит за 2017. Дизайнерите и специалистите по колористика обясняват избора с желанието на хората да се слеят с природата. Наистина независимо на кой нюанс ще се спрете, зеленият цвят би стоял добре, както на стената, така също и под формата на акцент във всеки интериор.


Тъмно синьо

Тъмно сините цветове са тренд, който е продължение на развиващата се морска тема от миналата година. Ако искате да добавите аристократична нотка в дома си, снабдете се с мебели в кралско синьо или поканете морето у дома, боядисвайки някоя от стените.


Приглушени цветове

Още една тенденция, която ще царува и през тази година. Неутралните цветове са изтънчени и спокойни. Те създават атмосфера на уют и комфорт, а това е усещането, което търсим след забързания ден.


Пеперуди

Пеперудите са един вечен, неподвластен на времето, щастлив мотив в интериорния дизайн и затова не случайно Кристиан Лакроа ги използва за своя тюркоaзен тапет, а Пиеро Форнасети създава неповторимата си серия от ръчно рисувани плочки „Ultime notizie” за Bardelli.


Геометрични форми

Всички култури още от древността са използвали геометричните форми, чрез които са пресъздавали стилизирани образи. Независимо дали това са африкански, латино – американски или български мотиви, модернизирани, пречупени през призмата на новото време, те могат да бъдат успешния акцент в интериора.

Текстури

Големите имена в областта на интериорния дизайн са единодушни за възхода на смесването на различни текстури и материи. Свидетели сме на използването на нетрадиционни материали в нетипични области и това все повече ще се развива. Запазването на световното културно – историческо наследство разкрива огромния потенциал за миксирането на коренно противоположни текстури.

Мрамор

Наблюдава се тенденция на връщане на старите традиции и материали и използването им с един съвременен, нов прочит. От материалите първият избор за 2017 е мраморът, интегриран отново в дизайна на бани, кухни и оформления на холове.


Бронз и месинг

Бронзът и месингът са други два материала, които ще имат присъствие в интериора през тази година. Ще ги срещнем под формата на различни аксесоари, мебелен обков или в осветителните тела.

Авангардни осветителни тела

Осветлението отдавна е излязло извън рамките на своята основна функция. През тази година мислете за осветителните тела, като за своеобразен аксесоар на вашия дом. С необичайна форма или с нестандартни размери, те са правилният избор за постигне на поразителен ефект в интериора.

Мебели уникати

Все повече ще започнем да обръщаме поглед към ръчно направените мебели, осветителни тела и аксесоари, както и на тези от антикварните магазини, разказващи истории. Те дават характер на интериора и го правят уникален.

Hygge или уют по скандинавски

Хююгъ или хуугъ, и не това как се произнася е от значение, а това че се превърна в световен феномен и набира все повече почитатели. Това е скандинавската философия за живот. Създаването на уютна, топла, гостоприемна, спокойна атмосфера у дома, на която да се наслаждаваме всеки ден.

По статията работи: Десислава Иванова, интериорен дизайнер в АУЛИ студио

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment