НачалоДетска стаяФункционален дизайн за малка детска стая, част от гарсониера

Функционален дизайн за малка детска стая, част от гарсониера

Функционален дизайн за малка детска стая, част от гарсониера

Общата площ на едностайното жилището, част от която е детската стая, която ще ви покажем днес е 36 м². То е собственост на млада майка с дете, чиято възраст е една от най-интересните в развитието на децата, а именно предучилищната. Въпреки, че размера на жилището е изключително малък, майката е взела решение да превърне едно от двете основни помещения в детска стая, която да предложи на нейния син всичко необходимо за растеж и хармонично развитие.

Първоначалният размер на детската стая бил 14 м², но в момента той е 12, тъй като част от него е присвоен от малкия дрешник в коридора. Както се предполага стаята е малка, така че в интериора и са включени само най-необходимите мебели, като е наблегнато на местата за съхранение и на нещата, с които детето обича да се занимава – графити, рисуване и спорт.

В стаята е предвиден модул, включващ място за телевизор и няколко ниши, запълнени с пъстроцветни кутии за събиране на вещи. До него виждаме друг модул в същия стил, който отново предлага места за съхранения и продължава под формата на удобно бюро. Детската „бърлога“ предлага и стенна система, която дава възможност на малкия юнак за активни спортни занимания, които да го поддържат в добра форма.

Стаята е в предимно бели цветове, което е разбирамо предвид малките й размери. Също така е помислено и за моментите, в които в стаята ще липсват слънчеви лъчи, като на тавана ще бъде монтирана система от осветителни тела с възможност за насочване на светлината. И накрая няма как да не обърнем внимание на стената над леглото, която е покрита е внушителен цветен графит, който изобразява един емблематичен за социализма автомобил – Трабант 601.

Сподели
Оцени статията

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Вашият коментар