Trending News
HomeДетска стаяФункционален дизайн за малка детска стая, част от гарсониера

Функционален дизайн за малка детска стая, част от гарсониера

Общата площ на едностайното жилището, част от която е детската стая, която ще ви покажем днес е 36 м². То е собственост на млада майка с дете, чиято възраст е една от най-интересните в развитието на децата, а именно предучилищната. Въпреки, че размера на жилището е изключително малък, майката е взела решение да превърне едно от двете основни помещения в детска стая, която да предложи на нейния син всичко необходимо за растеж и хармонично развитие.

Първоначалният размер на детската стая бил 14 м², но в момента той е 12, тъй като част от него е присвоен от малкия дрешник в коридора. Както се предполага стаята е малка, така че в интериора и са включени само най-необходимите мебели, като е наблегнато на местата за съхранение и на нещата, с които детето обича да се занимава – графити, рисуване и спорт.

В стаята е предвиден модул, включващ място за телевизор и няколко ниши, запълнени с пъстроцветни кутии за събиране на вещи. До него виждаме друг модул в същия стил, който отново предлага места за съхранения и продължава под формата на удобно бюро. Детската “бърлога” предлага и стенна система, която дава възможност на малкия юнак за активни спортни занимания, които да го поддържат в добра форма.

Стаята е в предимно бели цветове, което е разбирамо предвид малките й размери. Също така е помислено и за моментите, в които в стаята ще липсват слънчеви лъчи, като на тавана ще бъде монтирана система от осветителни тела с възможност за насочване на светлината. И накрая няма как да не обърнем внимание на стената над леглото, която е покрита е внушителен цветен графит, който изобразява един емблематичен за социализма автомобил – Трабант 601.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment