HomeКъщиОще една невероятна къща направена от корабен контейнер

Още една невероятна къща направена от корабен контейнер

Направена от стандартен корабен контейнер, предназначен за превоз на товари в открито море, тази невероятна къща е част от портфолиото на австралийската фирма за архитектура и дизайн Nova Deko Modular.

Въпреки, че е един от най-малките проекти, които компанията е осъществила, тази еднофамилна къща предлага на своите собствениците удобен и добре дефиниран жилищен план. Изградената структура, предлага множество конфигурации и разнообразни начини за комбиниране на помещения. Ще се изненадате колко гъвкав може да бъде интериора в една подобна къща, изградена от корабен контейнер.

oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-1gПроектът носи заглавието “Милано” и предлага площ от 30 кв. м. Има дълга и тясна структура, а входната врата води направо в отвореното жилищно пространство, където откриваме всекидневната, както и комбинираната кухня с трапезария. Един тесен коридор в ляво, води до другата част на жилището, където са поместени малка баня и дрешник от една страна и спалня от другата страна. Най-интересната част, имайки в предвид топлия климат е голямата веранда, която е снабдена с много места за отдих и забавления.

Корабният контейнер е тотално преобразен, преди да бъде инсталиран върху обекта. Снабден е с изолационен материал, както и с големи прозорци и обширни стъклени врати. Те от своя страна позволява на слънчевата светлина да докосва всяка част от интериора, като по този начин той става по-светъл и просторен. Макар, че е малка, къщата е внимателно проектирана, за да побере всичко, от което се нуждаят обитателите й. Използвани са модерни материали, светли цветове и мултифункционални мебели.

Интересно е, когато анализираме и разглеждаме домове, направени от различни превозни средства, корабни контейнери и други подобни, но бихме искали да ви попитаме – [highlight text=”Вие бихте ли живели в подобна къща?”]

Сигурни сме, че това да си построиш къща от корабен контейнер има своите недостатъци, както и своите предимства. Надяваме се, един ден да ви представим подобно жилище направено в България, от някой, осмелил се да живее в един различен дом.

oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-2g oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-3g oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-4goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-5goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-6goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-7goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-8gaoshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-9goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.