НачалоКъщиОще една невероятна къща направена от корабен контейнер

Още една невероятна къща направена от корабен контейнер

Още една невероятна къща направена от корабен контейнер

Направена от стандартен корабен контейнер, предназначен за превоз на товари в открито море, тази невероятна къща е част от портфолиото на австралийската фирма за архитектура и дизайн Nova Deko Modular.

Въпреки, че е един от най-малките проекти, които компанията е осъществила, тази еднофамилна къща предлага на своите собствениците удобен и добре дефиниран жилищен план. Изградената структура, предлага множество конфигурации и разнообразни начини за комбиниране на помещения. Ще се изненадате колко гъвкав може да бъде интериора в една подобна къща, изградена от корабен контейнер.

oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-1gПроектът носи заглавието “Милано” и предлага площ от 30 кв. м. Има дълга и тясна структура, а входната врата води направо в отвореното жилищно пространство, където откриваме всекидневната, както и комбинираната кухня с трапезария. Един тесен коридор в ляво, води до другата част на жилището, където са поместени малка баня и дрешник от една страна и спалня от другата страна. Най-интересната част, имайки в предвид топлия климат е голямата веранда, която е снабдена с много места за отдих и забавления.

Корабният контейнер е тотално преобразен, преди да бъде инсталиран върху обекта. Снабден е с изолационен материал, както и с големи прозорци и обширни стъклени врати. Те от своя страна позволява на слънчевата светлина да докосва всяка част от интериора, като по този начин той става по-светъл и просторен. Макар, че е малка, къщата е внимателно проектирана, за да побере всичко, от което се нуждаят обитателите й. Използвани са модерни материали, светли цветове и мултифункционални мебели.

Интересно е, когато анализираме и разглеждаме домове, направени от различни превозни средства, корабни контейнери и други подобни, но бихме искали да ви попитаме – [highlight text=“Вие бихте ли живели в подобна къща?“]

Сигурни сме, че това да си построиш къща от корабен контейнер има своите недостатъци, както и своите предимства. Надяваме се, един ден да ви представим подобно жилище направено в България, от някой, осмелил се да живее в един различен дом.

oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-2g oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-3g oshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-4goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-5goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-6goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-7goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-8gaoshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-9goshte-edna-neveroqtna-kashta-napravena-ot-koraben-konteiner-910g

Сподели
Оцени статията

Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са iНтериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

tdeliev@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.