НачалоКъщиМодерна и функционална къща, направена от корабни контейнери

Модерна и функционална къща, направена от корабни контейнери

В статията отправяме поглед към една модерна къща в планината, която е направена от все по-популярните в строителството корабни контейнери. Контейнерите са комбинирани в конзолни форми и са планирани така, че къщата е максимално функционална, а собствениците могат да се насладят на заобикалящите ги природни пейзажи.

В проекта присъстват основно естествени материали, както в изграждането на фасадата на къщата, така и в интериора. Дърво, гранит, мрамор – това са основните материали, които са вложени в оформлението на къщата, създавайки усещане за силна връзка с природата.


На първият етаж откриваме едно обширно отворено пространство, в което са поместени просторна дневна, кухненска и трапезарна част и малък домашен офис. Вторият етаж е предвиден за уединение – там са разположени двете спални. По желание на собствениците, тук е обърнато особено внимание на външните пространства. На втория етаж можем да видим малка тераса, постлана с изкуствена трева и обзаведена със столове за почивка, а верандата на първия етаж е направена достатъчно просторна, за да се превърне в едно удобно и функционално продължение на дневната зона.
Оставяме ви в компанията на красивите фотографии на къщата и нейният интериор.Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Вашият коментар