HomeАпартаментиКакво вдъхва живот на един интериор в бяло?

Какво вдъхва живот на един интериор в бяло?

Бялото – един неутрален цвят, позволяващ ни да създаваме светли и оптимално семпли интериори. Той е един от най-използваните цветове в интериорният дизайн, предпочитан от мнозина заради лесното му комбиниране с останалите цветове, известен с това, че използван в малки стаи, създава илюзията за по-голямо пространство. Всичко до тук е страхотно, но белия цвят си остава меко казано скучен. Да, той е еднотипен, някои определят интериорите в бяло, като такива в болница, а може да чуете още куп подобни обвинения. Истината е, че добре декориран, интериорът в бяло е изискан, успокояващ и да – той може да бъде уютен. Всичко опира до правилната декорация и избора на подходящи материали. Нека разгледаме един чудесен пример, който ще ви покаже нагледно за какво говоря.

koe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-1g

Апартаментът, който избрах за тази статия се намира в жилищния комплекс Park Avenue в Киев. Това е едно просторно жилище, разположено върху 124 м² , а интериорният му дизайн, дело на дизайнерката Алена Юдина, е монохромен в предимно бял цвят. Ще забележите, че въпреки белите си стени и тавани, това жилище не изглежда “стерилно”, нито пък студено. За да избегне потискащата бяла атмосфера, дизайнерката използва мекотата на дървото и облицова почти всички подове в апартамента, някой от стените и много от мебелите с дървено покритие. Живите растения, елементите от ковано желязо, както и тухлената зидария, които откриваме във всяка стая също са си свършили работата.

Друг ключов елемент от дизайна е една малка подробност, която променя цялото усещане. Това е тематиката! Тук има нещо тематично, нещо което напомня за себе си във всяка стая, нещо което показва, че не всичко е такова, каквото изглежда. Тук, това “нещо” са птиците, черните птици. Тяхното присъствие придава завършен вид на интериора, благодарение на контрастите, получени с белия фон.

koe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-2g koe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-3g koe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-4gkoe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-5g koe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-6g koe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-7gkoe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-8g koe-ili-kakvo-vdahva-jivot-na-edin-interior-v-bqlo-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.