НачалоКъщиКъщи направени от корабни контейнери

Къщи направени от корабни контейнери

Къщи направени от корабни контейнери

Напоследък получаваме доста писма от потребители на сайта с искане да покажем къщи, направени от корабни контейнери. Всъщност тази статия е готова отдавна, но изчаквахме подходящия момент за да ви я покажем. Предполагаме, че момента настъпи, тъй като за една седмица, получихме три писма с молба за подобен материал.

Жилищата, направени от корабни контейнери не са нещо ново, но от известно време насам за тях се говори много. Интересното е, че да изградиш дом от контейнер за превоз на товари не е толкова лесно, колкото изглежда. Въпреки това, изграждането на такъв тип къща предлага много разнообразие от подреждане на контейнерите, архитектурно и интериорно оформление, както и тръпката от това да живееш в една съвсем различна и интересна сграда.

В тази статия решихме да не показваме много и различни модели на домове направени от контейнери, а да разгледаме два конкретни примера, които избрахме като най-интересни и показателни. Нека започнем с първия …

„Контейнери на надеждата“

kashti-napraveni-ot-korabni-konteineri-1g Може би едно от най-големите предимства, които предлагат подобни проекти е, че те са в пъти по-евтини от нормално построените къщи. Този проект е дело на Benjamin Garcia Saxe Architecture и е изграден от два отделни корабни контейнера, върху площ от 1000 кв. м. Разходите за неговото изграждане, възлизат на 40,000 долара, което по нищо не може да се сравнява със средствата, нужни за построяването на къща по стандартния начин. Контейнерите са модифицирани, поставени са големи прозорци, а интериорът е модерен и изискан.

Къща за гости, направена от транспортен контейнер

kashti-napraveni-ot-korabni-konteineri-9g Вторият пример, показва къща за гости направена от един самостоятелен контейнер, проектирана от Poteet Architects. Тя е построена до основната къща и се използва за настаняване на гости или за обитаване през летните месеци.  Проектът сам по себе си е доста прост – използван е единичен контейнер, монтирани са прозорци и плъзгащи се врати. Интериораъте колоритен, използвани са дървен плоскости за стените и пода. Къщичката разполага с една основна стая, баня и тоалетна и красива и просторна веранда. На покрива са засадени най-различни видове растения, които допълнително красят цялостна гледка.

Сподели
Оцени статията

Тони е усмихнат и лъчезарен редактор в Модерен Дом. Обича да пише за проекти "Направи си сам" и за различни декоративни елементи. Харесва хубавото време и много обича животните.

tonislavchicaa@abv.bg