HomeКъщиКак стар корабен контейнер се превърна в уютна лятна вила

Как стар корабен контейнер се превърна в уютна лятна вила

Какво ще кажете за идея да живеете в корабен контейнер? Може би не завинаги, а само за лятната ваканция или от време на време – сред природата, наслаждавайки се на спокойствието, лекия ветрец и уютната обстановка на верандата? Ако идеята ви се струва добра, ще се зарадвате да видите страхотния проект, който сме ви подготвили за днес. Не отдавна публикувахме статия, в която бяхме събрали едни от най-интересните проекти, направени от рециклирани корабни контейнери. Днес обаче ще се спрем на един конкретен проект, който привлече вниманието ми.

kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-1g

Въпросният проект е дело на архитектурното студио Studio Arte, които имат и предишен опит с корабни контейнери и използването им в архитектурата. Местоположението на проекта е в Португалия, а предназначението му е да послужи като лятна вила на своите собственици. Отвън контейнерът е боядисан в оранжево, а пред него по цялата му дължина е изградена широка рампа, която да послужи като веранда. Интериорните и екстериорните пространства са свързани посредством големи плъзгащи се стъклени врати.

Площта, която предлага тази интересна вила е 29 м² и побира широко жизнено пространство, кът за хранене и баня. Кухня няма, явно собствениците нямат нужда от нея. Структурата на жилището е мобилна, устойчива и икономична, а също така има изключително гъвкав дизайн, към който може да се добавят и премахват функции.

kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-2g kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-3gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-4g kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-5g kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-6gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-7g kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-8g kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-9gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-910g kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-911g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.