HomeАпартаментиМодерен и уютен проект за голям семеен апартамент

Модерен и уютен проект за голям семеен апартамент

Във фокуса на вниманието ми попадна един нов проект за сравнително голям апартамент, чийто детайли бързо ме убедиха да го споделя с вас, читателите на Модерен Дом. Интересните аспекти от проекта са много, така че ще засегна всеки един по-отделно в следващите редове, но като за начало, ето малко факти около самото жилище, неговите собственици и проекта, като цяло.

Жилището е с големина от 98 м² и е собственост на семейство, чакащо бебе. Мъжът работи в областта на денталната медицина, като той и екипът му са първокласни зъботехници. Ежедневието му е напрегнато, в следствие на много клиенти, а това води и до основното му желание – в новия си дом да се чувства предразположен към релаксация след дългите работни дни. 

За основен стил е избран съвременния минимализъм в леки цветове и ненатрапчиви акценти. Жилището предлага просторна всекидневна, кухня с трапезария, уютна спалня, детска стая, балкон, баня, тоалетна и гардеробна.

В жилището е предвидено използването на предимно естествени материали като дърво и камък. В сравнително малката за размерите на апартамента всекидневна откриваме засилено използване на дърво. Освен дървения под, цяла една стена в стаята е превърната в интересно произведение на изкуството, изработено от дървени панели със строга геометрична форма. В комбинация с био камината под телевизора, дървените елементи създават приятно усещане за домашен уют.

Кухнята е просторна, обзавеждането функционално и удобно, а приобщеният към стаята балкон е използван по предназначение, като там е изграден удобен бар плот, предлагащ приятно място за сутрешно кафе или чаша вино в късните часове на деня.

Както споменахме по-рано, семейството е в очакване на своя нов член, но все още не знаят пола на бебето. Това е причината детската стая да е в цветове, които ще са подходящи за детето, независимо от неговия пол. Стаята е проектирана така, че да може детето да я използва максимално дълго време, без да се налага реорганзация на пространството. В нея са включени голям гардероб, удобно място за почивка, превръщащо се и в място за спане, бюро за учене, както и много места за съхранение.

Първото нещо, което изникна в съзнанието ми, когато видях родителската спалня бе “голяма”. Благодарение на размерите си в спалнята е много просторно и приветливо. Интериорът й е в неутрални цветове, а големият декоративен детайл зад леглото, изработен от дървени елементи, създава усещането за спалня, част от комплекс, намиращ се на тропически остров.
Не мога да пропусна и балкона, достъпа до който се осъществява от спалнята. Мястото е предвидено за почивка, така че интериорът тук е спокоен, уравновесен и много приятен. И тук, дървото е основен довършителен материал, отново в строги, геометрични форми, както в останалата част от жилището.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment