HomeАпартаментиМодерен дизайн, изчистени линии и ненатрапчиви цветни акценти.

Модерен дизайн, изчистени линии и ненатрапчиви цветни акценти.

Днес ви представяме проект на Decorrect Interiors за тристаен апартамент. Ето какво ни споделят за проекта и реализацията:

Модерен дизайн, изчистени линии и ненатрапчиви цветни акценти.
Това са основните похвати, които използвахме, за да превърнем този светъл тристаен апартамент в дом.

Основното предизвикателство, пред което бяхме изправени беше, че клиентите ни държаха да редуцираме засичането на вратите в тясната част на коридора, където освен за двете спални и банята, имаше предвидена врата и за пералното помещение. Нашето решение беше да създадем мебелна плъзгаща врата, която в затворено положение създава илюзията за голям гардероб, а в себе си крие портманто, шкаф за обувки с изтеглящи рафтове и малка стая с пералня и сушилня от едната страна, и открити рафтове от другата.

Илюзията за простор и дълбочина в коридора е постигната с огледална стена от под до таван, пред която се озоваваш, още щом прекрачиш входната врата.

Нуждата от повече място за съхранение в родителската спалня е решена, чрез гардероби около и над леглото.

В детската стая използвахме топли пастелни тонове и матови повърхности, по-лесни за поддръжка.

Тъй като клиентите ни са любители на книгите, в зоната на трапезарията създадохме разчупена библиотека с различни височини и размери на разделенията, за съхранение на колекцията им от книги.

Дизайнерската закачалка в предверието е с подвижни дървени елементи, което позволява използването и в различни варианти – от съхранението на многобройни връхни дрехи и аксесоари, до пълното и затваряне и освобождаване на пространството.

 

Разгледайте и статията ни Осветлението в интериора и избор на подходящ дизайн на осветителните тела

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment