HomeАпартаментиМодернизиране на малък апартамент за младо семейство в Лондон

Модернизиране на малък апартамент за младо семейство в Лондон

В големите градове като Лондон, семействата често са изправени пред дилема, когато избират нов дом – да изберат по-голям и просторен дом в покрайнините на града или живот в разгара на културния и социален живот, който големия град може да предложи, избирайки малък градски апартамент.

Избирайки втория вариант, а именно малкото по размери градско жилище, едно младо семейство се обръща към архитектурното и дизайнерско студио Daniele Petteno Architecture Workshop с не леката задача да модернизира остарелия и не функционален интериор на новия им дом.

Дизайнерите си поставили за цел да превърнат овехтелия интериор на този апартамент в едно красиво и наистина уникално място със стилно минималистична естетика. Въпреки модерната си визия, мястото не изглежда студено, a напротив -новия дизайн отваря целия апартамент нагоре, създавайки гостоприемно усещане, което моментално те кара да се почувстваш като у дома си.

Един от основните акценти на новия дизайн е жилището да се запази много организирано и семпло. За да направят това, дизайнерите създали вертикални модули за съхранение, като по този начин се възползвали максимално от високите стени на апартамента. В хола, например, са изградени високи стелажи изпълнени с големи кубове, които са идеални, както за съхранение на вещи, така и за декориране на пространството.

По отношение на цветова схема дизайнерите заложили на семплото, за да запазят мястото свежо и отворено. Основните цветове са сиво,  бяло и черно, приятно балансирани между стени, мебели и декорация. Стените и таваните са в бяло, което спомага да се премахне чувството за претъпканост, докато сивото и черното, които са използвани при мебелите, създават необходимия баланс, така че мястото да не изглежда твърде стерилно за комфортен семеен живот.

Едно от най-добрите и креативни решения, които спомагат наистина да се отвори пространството е прекраснят прозорец-стената между кухнята и спалнята. Въпреки че спускането на завесата ще бъде необходимо за неприкосновеността на личния живот, избора на прозорец, а не твърда стена премахва чувството за изолация, което би накрало стаите да се усещат още по-малки, отколкото са.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment