HomeАпартаментиСветъл тристаен апартамент за младо семейство в Санкт Петербург

Светъл тристаен апартамент за младо семейство в Санкт Петербург

В статията ще разгледаме един нов интериорен дизайн на тристаен апартамент с две бани, дело на добре познатото ни студио Geometrium. Жилището се намира в Санкт Петербург, Русия и е собственост на младо семейство – Александър, Олга и малката им дъщеря Настя.

Желанието на собствениците е да притежават светъл и просторен апартамент, без значителни промени по жилищния план, тъй като той из начало е доста сложен и всякакви реконструкции биха били трудно изпълними. Това, което е определящо за този интериор е сравнително ниския бюджет, с който собствениците разполагали и начините, чрез които дизайнерите се справили с това.

Жилището предлага наистина малки прозорци, които са типични за жилищни сгради от този тип и в апартамента навлиза твърде малко слънце. За да се справят с това, дизайнерите прибегнали към изграждането на интериор, изпълнен от светли цветове и изобилие от изкуствени източници на светлина.

В интериора основно присъстват белия, бежовия и светло синия цвят. Забелязва се една морска тематика, благодарение на картините и фотографиите по стените, изобразяващи яхти и ветроходни кораби, както и на други морски детайли, като корабните рулове, макетите на лодки и пясъка с миди и морски звезди, хитро поставени на холната маса. Някои от мебелите са направени по поръчка, тъй като както вече споменахме жилището е с нестандартна форма, но повече са закупени от ИКЕА, което спестило доста пари на собствениците.

Дневната е комбинирана с трапезарията и кухнята, като те са разделени помежду си от зонални дървени стелажи от пода до тавана. Също така там е поместена и работна зона с бюро и настолен компютър. Телевизорът е монтиран така, че да е удобно да се гледа, както от дневната, така и от трапезарията, а под него е изградена декоративна камина със свещи, както и място за дърва, които внасят уют в интериора и един рафт за книги.

В снимките по-долу виждаме едната от двете бани, която също подкрепя морска тема. Тук интересното е, че плочките заемат само половината от стената, а нагоре тя продължава с мазилка, което също е част от идеите за спестяване от бюджета.

Основната спалня и детската стая са направени в същия стил, но техни визуализации не са правени.

Share With:
Tags

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment