Trending News
HomeДекорацияКои са символите на късмета и къде да ги поставим в своя дом ?

Кои са символите на късмета и къде да ги поставим в своя дом ?

Едни от най-често срещаните суеверия са тези отнасящи се за добрия късмет. Ако сте човек, който е суеверен по природа, то тази статия ще бъде много интересна и полезна за вас. Все пак, няма нищо по-приятно от това да се чустваш максимално комфортно в своето жилище. Символите, които носят късмет на вас и на вашия дом са много, но в тази статия ще разгледаме най-често срещаните от тях. Нека започнем с най-късметлийския символ, а именно слонът …

Слонове

koi-sa-simvolite-na-kasmeta-i-kade-da-gi-postavim-v-svoq-dom-1g

Слонът е най-често срещания символ на късмета. Има нещо, което ще ви зарадва, ако сте решили да поставите фигура на слон в жилището си и то е, че в момента африканските мотиви са истински взрив в интериорните тенденции. Това ще направи дома ви не само късметлийски, но и модерен.

Червена входна врата

koi-sa-simvolite-na-kasmeta-i-kade-da-gi-postavim-v-svoq-dom-2g

Червената входна врата е добре познат символ на късмета. Практиката за поставянето на червените врати присъства в много страни по света.Идеята се заражда в Китай преди много години, където хората боядисват вратите си в червено в началото на всяка година. Ако пък не сте суеверен, използването на входна врата, боядисана в червен цвят ще ви отличи от всички съседи наоколо.

Буда

koi-sa-simvolite-na-kasmeta-i-kade-da-gi-postavim-v-svoq-dom-3g

Символът на Буда присъства под различни форми в много интериори ( повече подробности за това, може да прочетете в статията Будизмът, като декоративен елемент в интериорния дизайн ). Буда в превод означава “събуден” и освен късмет, носи спокойствие и позитивизъм във вашия дом.

Водни кончета

koi-sa-simvolite-na-kasmeta-i-kade-da-gi-postavim-v-svoq-dom-4g

Водните кончета са друг символ на късмета. Има няколко различни начина, чрез които да добавите лика на водното конче в своето жилище. Най-популярният начин е чрез плат – т.е. декоративни възглавнички, завеси или спални комплекти с лика на водното конче.  Друга интересна идея е да поставите лика на късметлииското конче върху стените си, като използвате тапети.

koi-sa-simvolite-na-kasmeta-i-kade-da-gi-postavim-v-svoq-dom-5g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.