Trending News
HomeДекорацияБудизмът, като декоративен елемент в интериорния дизайн

Будизмът, като декоративен елемент в интериорния дизайн

Световните интериорни дизайнери все по-често включват културни или религиозни детайли в своите проекти, като например символи, статуетки или малки скулптори на различни божества, герои от религиозни епоси или културни елементи. Освен, че е модерно, използването на такива декоративни елементи се характеризира с повишаване на положителната енергия в жилището, както и с успокояващ ефект върху живеещите там. В тази статия ще разгледаме Буда и Будизма като изкуство и употребата му в интериорния дизайн.
Будизмът, като декоративен елемент в интериорния дизайн
Статуите на Буда са много популярни не само в будистките региони, а и в целия свят. Докато в азиатските култури, използването на символа на Буда е нещо свято, то в останалия свят, неговата статуетка е широко разпространен художествен елемент. Поради факта, че статуетката с лика на Буда се смята за предмет, който носи късмет и просперитет, през годините тя става задължителен декоративен елемент в много азиатски храмове, а по-късно и в почти всеки частен дом.
Подбрали сме няколко снимки на интериори, декорирани с лика на Буда и други елементи символизиращи Будизма.

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net