HomeКъщиКак един стар автобус се превърна в модерен и красив дом

Как един стар автобус се превърна в модерен и красив дом

Нашумялата напоследък тенденция за превръщането на транспортни контейнери и превозни средства в удобни и съвременни домове отново е на фокус в Модерен Дом.

Днес ще ви покажем една различна трансформация, която е повлияна от силен ентусиазъм и любов към нестандартното. Този проект, както и другите два, които ви показахме в предишните статии тотално предефинират виждането ни за възможностите на строителството.

Къщи направени от корабни контейнери

Камион, превърнат в изискана и ергономична къща на колела

 

Локацията на въпросният проект е Дори Йехуда, градче в централните части на Израел. Използван е стар автобус, който бил изхвърлен в морга за автомобили, а неговата трансформацията, чиито резултати предстой да видите, е меко казано удивителна.

Динамичното дуо Тали Саул и Хагит Моревски се впуска в истинско приключение, когато се заемат с реконструкцията на ръждясалия автобус.

Вземайки превозното средство от автомобилната морга, двамата решили, че сами едва ли биха се справили с всичко, което им предстои. Поради тази причина те се свързали със студиото Ward Design за експертна помощ и започнали съвместна работа по проекта.

Не след дълго 12 метровият автобус се превръща в стилна къша със съществено минималистично докосване.

Интериорът е свеж, въпреки тясното пространство. Зад волана на автобуса се намира “трапезарията”, която се отличава със стилни оранжеви седалки, а на отсрещната страна е разположена кухнята, която изглежда доста удобна, имайки предвид размерите на жилището.

Банята и тоалетната са отделени с матирано стъкло, а коридора водещ към спалнята е украсен с прекрасен черно бял портрет на Одри Хепбърн.

Автобусът разполага с всички удобства, от които се нуждае човек, като климатик, топла вода и пълен набор от домакински електроуреди.

kak-edin-star-avtobus-se-prevarna-v-moderen-i-krasiv-dom-6g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.