HomeКъщиРъчно изработена къща на колела с уютен и практичен интериор

Ръчно изработена къща на колела с уютен и практичен интериор

Когато си мислят за мечтания дом, повечето хора си представят малка спретната къщурка, която е само на няколко крачки от морето или топла и уютна вила с изглед към изящните форми на планината, чиито върхове са покрити със сняг. А нашият въпрос към вас е – защо не и двете, че и много повече ?

Може би ще си помислите, че вече прекаляваме със статиите, разглеждащи домовете на колела, но само си помислете какъв заряд, разнообразие и емоции може да донесе един такъв дом. Днес пак ще разгледаме едно подвижно жилище, но този път то е изработено абсолютно собственоръчно от неговите собственици Мелиса и Крис Так, без да са използвали стар камион, автобус или нещо друго.

Ако искате да видите останалите къщи на колела, отразени в Модерен Дом, погледнете статиите тук – Домове на колела 

rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-1g

За изграждането на подвижния си дом, Малиса и Крис са похарчили по-малко от 20,000 долара. За основа на малката къща е използвана рамка от ремарке, която осигурила площ от около 40 кв. метра. Преди да разгледаме интериора обаче, няма как да пропусна факта, че къщата е абсолютно независима от електрическата мрежа.

За електричеството се грижат четири слънчеви панела, които осигуряват нужната мощност. Също интересен факт е, че подвижното жилище не се нуждае от изкуствени системи за отопление, дори и през зимата. За това си грижат изолацията от вълна и кедровото дърво, с което е облицована къщата.

За да се създаде светъл и просторен интериор, собственикът на жилището поставя десет големи прозорци, включително и един на тавата, който осигурява прекрасна вентилация. Къщата на колела се състои от малък хол, прекрасна кухня ( която е изненадващо просторна ), таванско помещение, където е поместено и огромно легло, баня и тоалетна.

Интересното е, че Крис е успял да побере дори и работно бюро ( точно до хладилника ) в този малък интериор. Резервоар с пропан бутан покриват всички нужди на двойката в кухнята.

Живеенето в тясно пространство изисква, както скромност, така и адаптивност и по всичко личи, че Крис и Малиса са усвоили напълно тези качества.

rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-2g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-3g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-4g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-5grachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-6g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-7g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-8g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-9grachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-911g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-912g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-913grachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-914g rachno-izrabotena-kashta-na-kolela-s-uiuten-i-praktichen-interior-915g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.