HomeМодерен ДомКак да изберем ъглов диван в три лесни стъпки

Как да изберем ъглов диван в три лесни стъпки

В модерния интериор на всекидневната или хола, почти винаги присъства някакъв вид диван. Асортиментът на тези мебели е представен от много модели в различни видове. Диваните могат да се различават по механизъм за разтягане, материал на тапицерията, дизайн, предназначение и др. Всяка мебел има свой собствен експлоатационен живот и рано или късно настъпва момент, в който тя трябва да бъде заменена. В тази статия ще Ви разкажем как в три лесни стъпки да изберете ъглов диван, който Ви подхожда максимално.

Стъпка 1. Направете проект и позиционирайте правилно ъгловия диван. Определете функциите му.

Достатъчно е да имате молив и бял лист. Измерете и начертайте стаята и запишете размерите й. Тази стъпка ще Ви спести много главоболия. Често ъгловите дивани са обемни, затова много важно е да определите мястото, в което ще са позиционирани. По-лесно се случва, ако първо имате план на хартия, отколкото да го купите, сглобите и след това да му търсите място.  Тук е мястото да помислите и за функционалността, която ще Ви е необходима – дали ще се използва за почивка пред телевизора, или ще го разгъвате и ще го използвате за спане (дивани с функция сън). За да бъде покупката Ви разумна и удовлетворяваща, за Вас е необходимо да сте наясно с размерите на стаята и къде диванът ще бъде разположен. Може да решите да бъде в някой ъгъл, където няма да отнема място. Друг вариант е да го използвате като мебел, която да разделя всекидневната, като обособява два отделни къта – хол и трапезария, например.

Важно е да съобразите! Диванът не бива да бъде поставен до източник на топлина на разстояние по-малко от 50 см.

Стъпка 2. Изберете модел, дизайн, материал, от който е изработен диванът и дамаска. Тази стъпка е следствие на първата.

Вече би трябвало да сте наясно с това колко голям трябва да бъде ъгловият диван, за какво ще го използвате и къде ще го поставите. Ако ще го използвате основно за сън, помислете за хубав и комфортен матрак. Най-добрите са комбинация между високо качествен дунапрен (пенополиуретан) и  мемори пяна. Друго, за което е важно да помислите, са механизмите за разтягане – те трябва да бъдат качествени, за да имат дълъг живот за всекидневна експлоатация.

Попитайте за материала, от който е изработен диванът. Ако се използва всекидневно, трябва да изберете възможно най-здравата конструкция.  Ако ще го ползвате рядко (например в стая за гости или от някое дете), тогава може да изберете и компромисен вариант.

Съчетайте дамаската с интериора на дома си. Дали ще изберете кожа, кадифе или текстил, в какви цветове ще бъде Вашият диван – това са важни детайли, които ще дадат акцент на помещението. Избирайте елегантните, пастелни и меки цветове и форми. Те, освен функционални, са и модерни.

Стъпка 3. Разгледайте онлайн каталога с ъглови дивани на Мебели Виденов.

След като сте направили първите две стъпки и вече знаете какво искате, можете да прегледате на спокойствие у дома разнообразието от модели, които предлагат от Мебели Виденов. (Вижте тук : секция ъглови дивани). Богатият асортимент ще Ви помогне още по-точно да видите Вашия ъглов диван. Ще успеете да се ориентирате в цените. Ще разберете дали това, което Ви е необходимо, е налично и дали влиза в бюджета Ви.

Ако въпреки това имате въпроси, може да се обадите на консултантите, с които да уточните конкретни детайли. И не на последно място, може да посетите някой от физическите магазини на Мебели Виденов, където да „пипнете“ и дори да поседнете върху избрания от Вас модел ъглов диван.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment