HomeАпартаментиЛуксозният интериор, не винаги изисква много пари

Луксозният интериор, не винаги изисква много пари

Не е тайна за никого, че хората предпочитат живота сред изящни, изтънчени и великолепни притежания. Това е и причината те обикновено да имат висока стойност. Но е възможно да разнообразиш атмосферата в дома ти с по-малко скъпи предмети, които хем да те правят щастлив, хем да не натоварват бюджета ти. Не е нужно да харчиш състояние за да придадеш на дома си желаното луксозно очарование.

Един съвсем безплатен начин да направиш дома ти да изглежда по-луксозен още днес е просто да подредиш купищата разхвърляни вещи и излишни предмети с въображение и стил. След това обърни внимание на стените и палитрите. Тапетите като декорация винаги са били класика. Луксът е свързан донякъде с размера – ето защо едно огромно огледало кара домът ти да изглежда разкошен. Хубаво е да пускаш светлина в дома си, но прозорците ти непременно трябва да са декорирани със завеси – те наистина правят дома ти по-удобен и приветлив.

Помисли и за акцентите в дома си. Когато чуеш „антики“ си представяш как влизаш в музей, където всяко нещо струва хиляди долари. Но всъщност има много изумителни ретро предмети из магазините за втора употреба, които ще изглеждат много изискано в дома ти. Обърни внимание на осветлението – ако успееш да добавиш полилей в стаята, това прави обстановката да изглежда тежко луксозна.  Големите, пухкави възглавници на дивана незабавно придават на всекидневната скъп вид и са наистина красив декоративен акцент.

Купувай си оригинално и уникално изкуство, но от начинаещи художници – то може да струва много след време.

Посади си свежи цветя, а защо не и билки и подправки. Растенията освежават изключително много атмосферата в дома, дори влияят много добре енергийно според леката магия от Изтока известна като фън шуй. Има нещо в свежестта на цветята, което кара един дом да изглежда много по-елегантно.

С малко усилие и въображение може да създадеш едно артистично пространство. Не е нужно да си богат. Всеки заслужава да има красив дом!

Разгледайте и статията ни Как да изберем ъглов диван в три лесни стъпки.
Снимки: unsplash

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment