HomeOFFтопикСред природата. Нещо като хоум офис

Сред природата. Нещо като хоум офис

Може би в момента седите под климатика в офиса, а задачите продължават да идват все повече и все повече. Е имаме новина за вас. Навън е лято. Време е за почивка. Не може да си позволите?! Да видим. Прочетете няколко идеи за решаване на този проблем (Ама наистина голям проблем).

Направете алтернативен хоум офис в градината. Не е необходимо да сте интериорен дизайнер. Нужно е само малко фантазия и креативност.

Покрай локдауните и COVID 19 много хора откриха, че голяма част от задачите и ангажиментите си могат да свършат от разстояние – в хоум офис. В повечето населени места в България интернета не е проблем. Дори в малките селца.

Ако не живеете в къща, все пак най-вероятно имате идея къде има местенце с полянка в някое красиво кътче на България. Дали при баба и дядо, дали е вила, или някоя къща, на приятели няма значение. Важното е да има градина, или веранда, чадър (или навес) една  маса и удобен стол. Охх забравих и едно цвете на масата. Готово имате хоум офис на открито. Задължително добавете, като акцент в офиса си тематичен аксесоар (знаете нещо типично за мястото на което се намирате – например малка занаятчийски изработена глинена стомничка, или пък ръчно тъкан килим с типични шевици).

Сега остава да си направите чаша кафе и да се захващате за работа. Това, че сте в приятна обстановка, дори може да повиши продуктивността ви и да приключите със  задачите си по-бързо. Спазвайте графика си, дори и да решите, че е време за домашно приготвена лимонада, парче диня, да си наберете джанки от дървото отсреща, или студена бира. Усмихвайте се!

Офис на плажа – бързо и практично. А може и да се забавлявате.

На къмпинг „Каваци“ вече има такъв. На къмпинг „Арапия“ също има интересни идеи. Така е най-лесно, но и най-скъпо. Вие може да си направите собствен офис, вместо да ползвате споделен. Тогава вариант е да наемете кемпер, или каравана … и нататък е ясно. Свежи сутрини на брега на морето – плуване, работа, мента със спрайт, по-малко работа… мохито, слънце, облаци, нощно къпане, огън китари и печени миди на тенекия.

Какво ви е необходимо да обзаведете офиса? Една възглавница (или барбарон), може и шезлонг и сгъваема маса (или пък дъска изхвърлена от морето и два камъка). С интернета трябва да положите повече усилия. Предварително предвидете да имате достатъчно мобилен интернет. Също и различни източници на осветление и електричество (не винаги слънцето и акумулаторите са достатъчни). Като аксесоари за хоум офиса под открито небе можете да съберете криви изгладени от вълните корени, красиви ръпани, миди, камъни, различни стъкълца и подобни дарове на морето.
Не забравяйте , чадър и слънцезащитен крем.
Спирамe до тук. Смятамe, че и сами можете нататък.

Ако мразите морето, направете офиса си в планината.

Чувал съм някои хора да казват, че не обичат морето. Знаете ли лесно е. Просто защото има безброй красиви места, които с малко творчество можете да превърнете в мобилен открит офис. Гледката (ах тези гледки – водопади, дефилета, чудни скали) и удобствата може да си ги избирате според вкуса. Дали ще изберете да живеете в палатка, хижа, или хотел, ще можете да дишате чист планински въздух и да го съчетавате с разходки в планината. Ще се спрете до изворче сред огромните букове, за да пиете вода, а миризмата на бор и горски билки ще ви носи всеки ден вдъхновение. Какви аксесоари предлага гората? Аз например харесвам комбинацията между кедрови шишарки, сухи клони, речен камък и мъх… Под дъбовете, може да откриете шикалки, или жълъди. Сухите цветя и треви също са идеални за да поставите акцент някъде във вашето кътче за работа.

И да – пак ще работите. Да, работа ще продължи да има.

Тези три бързи идеи са нахвърляни като по–прости стъпки за да се изнесете от градския офиса. Веднага. Архитектурните студия в цял свят, опитват да съчетаят живота сред природата и работата, като създават прекрасни бунгала, офиси и къщи, които са подходящи за всички сезони. Тези проекти ги оставете за друг път. Сега е лято. Вие нямате време защото трябва да поемете към хоум офиса под открито небе. Още днес. И си вземете чадър 🙂

Може да разгледате и статията ни Как да създадем перфектния домашен офис.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment