HomeКъщиJ`Adore House – простота, удобство и красота

J`Adore House – простота, удобство и красота

J`Adore House e редова къща, разположена в затворен мултифункционален комплекс с невероятна гледка към Витоша планина. Къщата се състои от 3 надземни и едно подземно ниво, с обща квадратура от 280 кв. м. Проектирана е да отговори на нуждите на съвременното семейство, търсещо практично пространство, защитена среда, собствен двор.

Водеща линия в проектирането на интериора на къщата е минималистичният дизайн, издържан в характерните чисти геометрични линии, създавайки усещане за хармония и спокойствие. Всеки един елемент от интериора е внимателно премислен, така че да допринася за цялостната картина на простота, удобство и красота.

Партерното ниво е решено като функционално отворено пространство, в което са разположени кухня със свободно стоящ остров, трапезария, дневна зона, стълбище, водещо към горните нива, тоалетна и гардеробна.

Отворената планова композиция допринася и за добрата комуникация между членовете на семейството, прекарвайки по-голяма част от времето си заедно. Чувството за простор е засилено чрез избора на светла, полирана подова настилка, която отразява изобилието от естествена светлина, идваща от големите плъзгащи витрини, които водят директно към собствен озеленен двор.

 

Използваната цветовата палитра е неутрална, като е заложено предимно на елегантни земни нюанси. Комбинацията от гланцирани, огледални повърхности, топлината от естествения дъбов фурнир, бялото с чистотата си, черното със своята категоричност, придават неповторима елегантност и изтънченост на дома.

Комфортната среда на обитаване е постигната с помощта на разнообразно осветление. То маркира отделните функционални зони и умело ги подчертава. За акцентиране на определени места е използвано скрито осветление, което също служи за приглушена атмосфера вечер.

Кухнята е модерна, решена в естествен дъбов фурнир, скрити дръжки, плот от технически камък. Кухненският остров е своеобразно продължение на кухнята и събирателен кът за семейна закуска или вечерни сбирки. Една от важните му функции е поместването на мивката и съдомиялната в него, осигурявайки допълнителен работен плот и обеми за съхранение. В острова е интегрирана ниша за четири бар стола.

Зоната за хранене е разположена в сърцето на откритото пространство. Основният акцент е мраморно пано в ос на трапезната маса, което придава елегантна и стилна визия. Паното със сиви нишки е съчетано със стена в сив латекс от ляво и бели декоративни летви от дясно, които внасят динамика и подчертават смяната на височината на отделните зони. Зоната на кухнята и антрето е обособена с понижен окачен таван.

Масата е с дъбов масивен плот в съчетание с висок клас скандинавски столове, решени в черна кожа и велур. Допълнителен акцент са висящите осветителни тела в месинг и овална форма, които кореспондират със заоблените и меки извивки на столовете.

Дневната зона разполага с удобен голям диван, две елегантни кресла в кафява кожа и ниска холна маса с плот от черен мрамор. Креслата и трапезните столове са подбрани от един производител, те се допълват и допринасят за хармонията и естетиката на пространството. Зоната за релакс и забавления включва мебелна стена с голям телевизор и модерна електрическа камина, които могат да се наблюдават от всички функционални зони.

Непосредствено до входната врата е обособен бял обем с две тапетни врати, водещи към дрешник и тоалетна. Тоалетната е решена в бял мрамор, като продължение на мраморното пано в центъра на дневната.

Интериорната стълба води към две нива, където са разположени спални помещения и бани. На второ ниво има две детски стаи с обща баня и една спалня за гости с прилежаща баня. На трето ниво се позиционира мастър спалня с отделен кът за гримиране, голям гардероб и ТВ модул.

Подовата настилка на двете спални нива е трислоен дъбов паркет. С естествената си красота дървото ни доближава до природата и внася специфична топлина. Цветовата гама и тук е неутрална, преобладават топли земни цветове. Стаите са максимално изчистени, придържайки се към максимата на минимализма „Малкото е повече от достатъчно“.

 

Насладете се на чара и обаянието на J`Adore House.

Автор: арх. Камелия Георгиева, Студио Модифай

Фотограф: Георги Петев

 

Прочетете и статията ни за Еднофамилна къща в тих и спокоен квартал

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment