Trending News
HomeАнтре6 прости правила за проектиране на интериора на Вашето антре

6 прости правила за проектиране на интериора на Вашето антре

„По дрехите посрещат, по ума изпращат.“ Тази хубава българска поговорка е валидна и за входа на Вашия дом. Антрето е това, което ще направи първите впечатления във всеки гост на Вашия дом. Първо неговата визия, а след това организацията и функционалността му. Предверието е мястото, което ни посреща, отваряйки входната врата. Затова е важно да бъде светло, приветливо и уютно. Там ще оставим чадъра, палтото и обувките си. Там трябва да усетим топлината и спокойствието, прибирайки се у дома. 

Много важно е да помислите как ще организирате Вашето антре. Какви мебели ще Ви бъдат необходими? Какви удобства? Независимо дали Вашето антре е малко и тясно или широко, има няколко важни правила, които ако спазвате, ще се чувствате добре и всеки ден ще се радвате, че сте помислили за интериора му навреме.

Правило № 1. Много светлина

Ако си представите един стандартен панелен апартамент и антрето към него, първата асоциация е за тъмен, тесен и неуютен коридор, който Ви посреща. Разбира се, с добро осветление този проблем може да се реши. Също Ви препоръчваме да използвате в разумни комбинации светли и свежи цветове за стените и тавана.

Правило №2. Пространство и широчина

Отново ще се върнем в коридора по-горе. Той е тесен. А възможно ли е на практика да го разширите? След като имате достатъчно светлина, сложете и едно голямо огледало –  то ще даде простор на тесния коридор. Освен това, всяка дама с удоволствие би хвърлила последен поглед към визията си, преди да напусне дома. Ако имате място за вграден гардероб с плъзгаща врата, може и тя да бъде огледална. Така едновременно пестите място и ще организирате дрехите и обувките си. А и получавате изчистена визия, светлина, пространство и добра организация за вещите си.

Правило № 3. Изберете качествени мебели за антрето

Добра идея е да заложите на модерно, удобно и качествено портманто от Мебели Виденов. Съчетанието на функционалност и практичност ще Ви позволят да организирате дрехите и обувките си, а модерният дизайн ще даде топлина и уют още на входа на Вашия дом. 

Правило № 4. Нека почистването бъде лесно

Тъй като обикновено прибирайки се у дома ние ще бъдем с мокри палта и мръсни обувки, много важно е антрето да бъде проектирано от материал, лесен за почистване – гранитогрес, фаянс, камък или висококачествен паркет. 

Правило № 5. Организирайте сезонно антрето си

Няма смисъл да затрупвате ценно място на входа с дебели зимни палта през лятото и сандали и плажни чанти през зимата.

Разгледайте добре антрето си, премахнете всичко, което не е подходящо за сезона и го съхранявайте другаде. Това ще Ви позволи да използвате по-ефективно Вашите дрехи и да получите по-ясна представа за това, което трябва да съхранявате там.

Правило № 6. Не подценявайте обувките!

Колко чифта обувки имате? Колко от тях носите през сезона? Кои обувате по-често? Кои имат място в антрето и кои не използвате често? Всички тези въпроси са, за да можете правилно да подредите обувките си. Изберете такъв шкаф за обувки, който да Ви даде необходимото удобство, според стила Ви на живот. 

Ние от Модерен дом Ви даваме тези 6 правила за организация на Вашето антре. Ако се съобразите с тях, ще получите повече комфорт и удобство. Препоръчваме Ви да разгледате предложенията на Мебели Виденов за интериорния дизайн на Вашето антре. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ги зададете като коментар под тази статия, или чрез формата ни за контакти.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment